Baleset-bűnügy

Kegyetlen bántalmazás a kalandparkban: nem akart felmászni a pályára a kisfiú, ezért rúghatta fel a kísérő

rtl.hurtl.hu

2024. július 17. 12:15

Egy másik vidéki településről érkező csoport kísérője volt az a férfi, aki múlt héten úgy felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy az a fejére esett – tudta meg az rtl.hu a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-től. Tájékoztatásuk szerint az áldozat jól van már, az elkövető pedig azért bántalmazhatta őt, mert nem akart felmenni a mászórészre. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást garázdaság vétségének gyanújával. 

A szolnoki kalandparkban úgy felrúgott egy kisfiút az őt kísérő férfi, hogy a gyerek a levegőben megpördülve a fejére esett, utána pedig a földön fekve maradt – a felkavaró esetről a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tett közzé videót.


A cégtől az rtl.hu úgy értesült, hogy egy másik vidéki településről érkezett az a csoport, amelynek tagja volt a kisfiú, az őt bántalmazó férfi pedig ennek a csoportnak az egyik kísérője volt, tehát nem a kalandpark alkalmazottja.

A helyi dolgozók nem is látták a bántalmazást, ők csak arra lettek figyelmesek, hogy a környéken álló gyerekek hirtelen rendkívül zaklatottak lettek, volt, aki el is sírta magát. 

Miután a kalandpark alkalmazottai nem látták, hogy pontosan mi történt, aznap nem is tudták jelenteni az esetet, de később visszanézték a videókat, így akkor már megtették a feljelentést is.

Már jól van a kisfiú

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tájékoztatása szerint a kisfiú azóta már jól van. (Cikkünk megjelenése után megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy az esetnél nem kaptak riasztást, azaz feltehetően nem volt indokolt a mentők értesítése.) 

Információik szerint a bántalmazás közvetlen előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmenni a kalandpark mászórészére.

A Szolnoki Rendőrkapitányság az rtl.hu megkeresésére azt közölte, hogy nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt a rendőrség nem ad.

Úgy tudjuk, a hatóságok gyorsan intézkedtek, elkérték az üzemeltetőtől az érkező csoportok listáját, meghallgatták az animátorokat, így viszonylag könnyen azonosítani lehetett az elkövetőt. Az illető kilétére már a helyi Facebook-csoportokban is több tipp érkezett.

A Szolnoki Kalandpark évente több ezer vendéget fogad, ehhez hasonló eset még sohasem történt. Az esetről beszámoló posztjukban azt írták: „Szívesen látunk mindenkit, azt azonban nem gondoltuk, hogy az egyik vidéki csapat látogatása ilyen durva nyomot hagy bennünk. A gyerekekkel érkező felügyelő viselkedése nem elfogadható semmilyen körülmények között. A gyermekbántalmazás minden formáját elítéljük!” 

Nyitókép: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

#Baleset-bűnügy#kalandpark#bántalmazás#garázdaság#rendőrség#szolnok#ma

Címlapról ajánljuk