Belföld

Nagy Zsolt rosszul lett, Nádai Anikó elbúcsúzott, visszaköszönt a legsötétebb alvilág – a jó hír az, hogy egyelőre nem lesz tömeges elbocsátás

rtl.hurtl.hu

2022. december 17. 19:31

Nyakunkon a tél, híznak a rezsiszámlák, és mindemellett egyszerre három vírustól kell tartanunk. Nem sok jóval kecsegtet a jövő év, az ideinél is magasabb infláció és visszaesés várható, pedig már most a fizetések nagy részét élelmiszerre költik el a legtöbben. A Konyhafőnök VIP-ben egyre izzóbb a hangulat, a ValóVilágban pedig épp lehűteni igyekeznek a villalakókat. Ezek a hét videói.

Tridémia – ismerkedjenek ezzel a kifejezéssel, hiszen a következő időszakban valószínűleg sokat fogjuk hallani. Akár heteken belül is kirobbanhat Magyarországon az új járvány, amit egyszerre három vírus okoz: a koronavírus, az influenza és a főleg gyerekekre veszélyes RSV. Hogy hogyan lehetünk elővigyázatosak, arról a Híradó forgatott. 


Túl vagyunk a leghidegebb éjszakán, az OMSZ mérései alapján megdőlt a szezonrekord, és bőven jönnek még fagyok ezután is. Több olyan iskoláról is tud a szakszervezet, ahol inkább leszerelték a hőmérőket, csak ne derüljön ki, hogy milyen hideg van bent. Egy kőbányai általános iskola folyosóin például mindössze 16 fok van. 


A héten azt is körbejártuk, mi az, amin az egekbe szökött árak mellett az emberek spórolni tudnak. Az élelmiszerboltokban többet költünk, viszont kevesebb terméket tudunk hazavinni, nem nagyon jut pénz viszont ruhára, cipőre és gyógyszerekre. 


Jövőre még kevesebbet érhetnek a fizetések, a gazdaságkutató intézetek legfrissebb előrejelzése szerint a jövő év az ideinél magasabb inflációt és visszaesést hoz. Jó hír viszont, hogy egyelőre nem számolnak tömeges elbocsátásokkal.


Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat, ennek kapcsán pedig szakértő vezette le a Reggeliben, hogy év elején összesen háromhavi nyugdíjra számíthatnak a nyugdíjasok. Februárban ugyanis folyósítják a már megemelt 13. havi nyugdíjat is. 


A kőolaj közben olcsóbb lett, mint az orosz-ukrán háború kitörésekor, de ez nem látszik a magyar benzinkutakon. Ebben szerepet játszanak a vaskos magyar adó- és járulékterhek, de a romló forintárfolyam sem tett jót a pénztárcánknak. A Fókusznak szakértők magyarázták el, mi a magas üzemanyagár oka. 


Múlt szombaton az MTVA székházánál tüntettek diákok, akik arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az állami média elhallgatja az oktatás problémáit. Követelték, hogy a köztévé is számoljon be a hetek óta tartó tiltakozásról, akciójuk így sikerült: 


Csődhelyzetről beszélnek a Schobert Norbert nevével fémjelezett termékeket áruló boltok háza táján, de a fitneszguru egyelőre semmi konkrétumot nem mondott, csak a kedélyeket igyekszik csillapítani. Sorra zárnak be az üzletek, Norbi azonban mindössze logisztikai átállásról beszél, és azt ígérte, jövő héten mindent el fog mondani.


A Híradóban beszámoltunk a Pesterzsébeti Technikumban, egy testnevelés órán történt súlyos balesetről is. Két 15 éves lány sérült meg, miután fémállvány dőlt rájuk. Mindkettőjüket megműtötték, pillanatnyilag csak mankóval, járókerettel tudnak közlekedni. A rendőrség nyomoz az ügyben. 


Most pedig nézzük meg, az elmúlt héten mi minden történt az RTL szórakoztató műsoraiban. Kezdjük is egy fontos változással, ugyanis a ValóVilág élén új műsorvezetők mutatkoztak be, miután Nádai Anikó visszalépett. Hogy miért, azt ebben a videóban mondta el:


Puskás Peti mellett ezentúl Schumacher Vanda vezeti az összefoglaló adásokat, akinek helyére pedig VV Merci lépett. Itt megmutattuk, a korábbi villalakó hogyan készül első élő műsorvezetésére:


Itt pedig, hogy Kamarás Norbi mivel biztatta műsorvezetőtársát:


A megszokott konfliktusok és zavarba ejtő paplan alatti ismerkedések mellett a ValóVilág idei szériájának egyik emlékezetes pillanata az volt, amikor a villalakókat pszichológus látogatta meg. Gál Viktor három napot töltött bent velük, utólag arról mesélt, hogy a játékosok részéről nagyon sok indulat fogadta. 


A pszichológustól asszertív kommunikációt és önismeretet tanulhattak a villalakók, hogy ez hogy ment, arról ebben a cikkünkben írtunk. Az önfejlesztési hét keretében többek között sikerült elérni, hogy VV Rico és VV Reni megpróbáljanak javítani a kapcsolatukon, a fiú elszégyellte magát, amiért korábban csúnyán beszél villatársával. 


A Konyhafőnök VIP is sok izgalmas fordulatot tartogatott az elmúlt napokban. Járai Máté például kisegítő szerepben tűnt fel, ezért egy vicces kiegészítőt kapott a fejére, ami esetében egy csipkebugyi volt.


Nagy Zsoltot pedig igazán megviselték az elmúlt hetek küzdelmei, egyik adásban már fizikai jeleit is mutatta annak, hogy mekkora feszültség van benne, és az ájulás kerülgette. 


A színésznek nemrég távoznia kellett a versenyből, az rtl.hu-nak adott interjúban erről is mesélt.

Január 8-tól indul a Cápák között legújabb évada az RTL-en. A cápák a Reggeliben vendégeskedtek a héten, Balogh Levente azt tekintette át, hogyan miben változott a műsor és a jelentkezők az évek alatt:


Tomán Szabina pedig új könyve kapcsán arról beszélt, hogy megfelelő háttér és támogatás nélkül egy nőnek milyen nehéz sikereket elérnie. 


Végezetül pedig megmutatjuk, hogyan elevenedik meg A Királyban a magyarországi alvilág legsötétebb időszaka. A Fókusz két egykori rendőrrel idézte fel az alvilági leszámolások időszakát a rendszerváltás utáni Magyarországon, az éppen csak szabadságra eszmélt országban.

#Belföld#infláció#rezsi#tél#fűtés#számlák#baleset#Cápák között#ValóVilág#belevalóvilág#műsorvezető#A Király#járvány#ma

Címlapról ajánljuk