Belföld

Szabados Ági könnyek között búcsúzott, lemondott az egyetlen miniszter, aki nemet mondott Orbánnak, Aurelio megtörten beszélt a börtönről – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. november 12. 15:10

Szabados Ági nagy bejelentésével zárult a múlt hét: a műsorvezető nyolc év után búcsúzott az RTL Híradótól. Palkovics László lemondott, Navracsics Tibor viszont nem tud róla, mert nem ő a kormányszóvivő. Feltörték a KRÉTA rendszert, és az összes tanuló adatát megszerezték. Hatósági áras lett a tojás és a krumpli, a kolumbiai dzsungelben királyt avattak, ByeAlex teremtette meg a negatív magyar kommentelőt, Aurelio pedig a börtönben megtanulta: a rácsok mögött jobb csendben maradni.

Nyolc és fél év után Szabados Ágnes elköszönt az RTL-Híradótól. Ágit a nézők először 2014-ben láthatták a Híradó műsorvezetőjeként D. Tóth András oldalán, majd 2016-tól Rábai Balázzsal vezette a késő esti és a hétvégi Híradókat. Távozását a vasárnap esti Híradóban jelentette be, Rábai Balázs virággal búcsúzott partnerétől. 


Szabados Ági az rtl.hu-nak adott interjúban elmesélte, mi vezetett az elhatározásához, és azt is elárulta, melyik volt az egyetlen alkalom, amikor elsírta magát a Híradóban.

A Híradóban Kecsmár Alexandra és Major Eszter váltják Ágit. Velük kezdetben a késő esti Híradóban találkozhatnak a nézők. Alexandra hétfőn, míg Eszter csütörtökön debütált a képernyőn.


Ági nem megy messzire, a Reggeliben folytatja, szerdán Papp Gergő oldalán vezette az első adását.


Az első Reggelijében rögtön volt kolléganőjét, Erős Antóniát köszöntötte, akinek szerdán indult új műsora, a Praxis – ebben az egészséget körülvevő mítoszoknak jár utána.


A Reggeli csapata nem csak Ágival bővült. Tíz év Éjjel-Nappal Budapest után műsorvezetőként próbálja ki magát Tihanyi Péter, aki egyből frászt is kapott attól, amit a műsor egyik vendégétől hallott.


A közélet sem volt eseménytelen ezen a héten. Kis könnyebbséget jelenthet sokaknak, hogy hatósági áras lett a burgonya és a tojás – hogy végül miért csattan mégis a lakosságon az árstop, azt ebben a cikkünkben vettük végig. Sok boltban még nem tudták átárazni a termékeket, ugyanis az újabb árstopról szóló rendelet csak éjszaka jelent meg, csütörtöktől viszont már hatályba is lépett a szabály. A Kereskedelmi Szövetség a vásárlók türelmét kérte, az Országos Burgonyaszövetség és Terméktanács a hatósági ár miatt krumplihiánytól tart.


Palkovics László lemondott, a háttérben energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. A technológiai és ipari miniszternek Orbán Viktor a példaképe, de jó ideje csak ő mert nemet mondani a miniszterelnöknek.


Arra viszont több kormánytag sem akart válaszolni, hogy miniszter-e még Palkovics. Navracsics Tibort, az uniós források felhasználásáért felelős minisztert az RTL riportere kérdezte a lemondásról, ő viszont nem akarta megerősíteni a hírt, arra hivatkozva, hogy nem ő a kormányszóvivő, és nem ő hozza meg a döntést: „ez Palkovics László dolga, és Orbán Viktor dolga”. Arról pedig szerinte a kormányszóvivőt kell megkérdezni, hogy a kormány miért nem kommunikál világosan, hogyhogy nem lehet tudni napok óta, hogy egy miniszter hivatalban van-e még, vagy sem.


Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az ATV-ben nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának kérdéseire, úgy fogalmazott, „ócska, fizetett propagandistáknak nem nyilatkozom”. 


Fürjes Balázs államtitkár szerint újságíróknak nem válaszolni a szólásszabadság korlátozása, a Magyar Hang mégis hiába próbálta szóra bírni Gulyás Gergelyt. Hosszú másodpercekig gyalogolt némán a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó helyszíne felé, miközben a lap munkatársa hiába kérdezgette tőle, őket miért nem engedik be már évek óta a tájékoztatóra. 


Miközben a Portfolio megrendelésére készült reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a magyarok több mint fele legfeljebb egy hónapig bírná a tartalékaiból, tízből négy ember pedig azt mondta, hogy hónapról hónapra él, Matolcsy György fizetését 800 ezer forinttal emelhetik meg. Ha pedig a jegybankelnök fizetését megemelik, számos állami vezető fizetése emelkedhet százezrekkel, mivel ezeket a jegybankelnök fizetéséhez kötik a jogszabályok.


Feltörték a KRÉTA-rendszert, a hackerek minden magyarországi diák adatait megszerezték, a fejlesztők viszont megpróbálták ezt eltussolni – erről a Telex írt elsőként. A kormány már szeptemberben tudott erről, mégsem hozták nyilvánosságra a tömeges adatszivárgást. Gulyás Gergely szerdán azt közölte: vizsgálat indult az ügyben. A Szülői Hang nevű szervezet részletes tájékoztatást vár.


Három hónap után azt is elismerte a kormány, hogy Orbán Viktor is Bécs egyik legdrágább luxusszállodájában aludt július végi hivatalos látogatásakor. Egy másik adatigénylésre pedig azt árulták el, hogy összesen 33 fős delegáció utazott alig pár nappal később Amerikába a miniszterelnökkel. Azt viszont sem kérdésre, sem adatigénylésre nem közölték, hogy mennyibe került az adófizetőknek a két út. Ujhelyi István volt szocialista EP-képviselő szerint azért titkolóznak, mert felháborítóan sokat költöttek az utakra.


A balatonfüredieket és az egész országot sokkolta a hír, hogy egy 17 éves diák matekdolgozat közben kiugrott az iskola épületének második emeletéről. Egy diák, aki végignézte, azt mondta, sokkot kapott, ki sem mert nézni az ablakon, és két órán keresztül remegett. A fiú, akinek osztálytársa szerint évet kellett ismételnie, életveszélyesen megsérült, de a hírek szerint fel fog épülni.


Pár nappal később, csütörtökön egy debreceni diák ugrott le egy parkolóház emeletéről, az ő életét is megmentették, állapota stabil. Osztálytársa a Híradónak azt mondta, a szünetben még együtt nevetgéltek, semmi előjele nem volt, hogy a 16 éves fiú mire készül. Szakértők nem győzik ismételni, milyen sok gyerek és kamasz került válságos lelkiállapota a koronavírus-járvány óta, de Magyarországon nincs elég szakember az ellátásukhoz.


Aurelio a börtönben adott interjút a Fókusznak. Az egykori ValóVilág győztes arról beszélt: korábban úgy gondolta, ármit megtehet, de ma már máshogy látja – többek közt ezt tanulta a rács mögött. Elmondta, milyen nehéz feldolgoznia, hogy nem láthatja féléves kislányát, akinek a létezéséről a börtönben szerzett tudomást. A börtönben töltött 9 hónap alatt 13 kilót fogyott, mindennap fél ötkor kel, reggel hattól már dolgozik. A mindig harsány Aurelio most megtanult csendben maradni, legfőbb célja, hogy kedvezménnyel szabaduljon.


Vasárnap véget ért a Celeb vagyok, ments ki innen! Rákezdett a zenekar, táncosok lepték el a tábort, és rózsaszirmok is hullottak az égből, miután Balázs és Jani kihirdették a 2022-es évad győztesét. 


Curtis lett a dzsungel királya, akinek alkalomhoz illően átadták a koronát, a jogart és a fából készült ananászt is.

Ahogy véget ért a kolumbiai kaland, máris egy új vette kezdetét a konyhában. Elindult a Konyhafőnök VIP 7. évada. Az első adásban Járai Máté szembenézett régi ellenfelével, Rácz Jenővel, miközben Tokár Tomi kukából szedett alapanyagokkal borította ki a zsűrit.

 


Nagy Zsolt viszont beszólt Rácz Jenőnek a szerdai adásban. Nehezményezte, hogy a séf nem mutatkozott be neki.


A múlt szombati X-Faktorban ismét ketten búcsúztak, Bodrogi Enikőnek és a Synergynek kellett mennie, ezzel kialakult a legjobb négy mezőnye.


Kiss Kevint nagyon megviselte, hogy Ábel után másik barátját, Serbán Szebasztiánt is elveszítette az X-Faktorban. Annyira egyedül érezte magát, hogy már annak sem tudott örülni, hogy ő versenyben maradt. A feszültség az énekórán jött ki belőle, mentorát is faképnél hagyva viharzott ki a próbateremből.


Szabados Ági az énekesek után a mentorokat faggatta. Gáspár Laci azt mesélte neki, már gyerekkorában tudta, nem fog beletörődni, hogy szegénynek született, és abban is biztos volt, hogy sokan fogják ismerni a nevét.


Herceg Erika őszintén beszélt arról, hazájában nagyon sokat bántották, amiért magyarként került be a VIA Gra együttesbe, bármit is csinált, csak a hibát vették észre benne. Amikor Magyarországra jött, az elején megint ugyanezt a kívülállóságot élte át, mostanra azonban úgy érzi, fordult a kocka. Szabados Áginak elmesélte, rengeteg munka van a külsejében, de nem tartja magát „hű de jó” csajnak. Beszélt arról is, szerinte miért teszi jól a dolgát az X-Faktorban, miért nem mutatta meg eddig a párját, és hogy Magyarországon képzeli-e el a jövőjét.


ByeAlex pedig azt találgatta, lehet, hogy ő rontotta el a magyar internetet. Szerinte a kommentszekció mára pöcegödörré vált, a folyamatot pedig az ő színre lépése indította el. A zenészt azonban szórakoztatják a negatív kommentelők, kifejezetten várja is őket, és beszélt arról is, miért szokott kiválasztani közülük egy „szamárpados hülyét”. A szakmában az idegesíti a legjobban, ha valaki úgy csinál, mintha a popzene atomfizika vagy az általános műveltség lenne. A győzelmei alapján legsikeresebb mentor eleinte se Tóth Gabival, se Gáspár Lacival nem akart együtt dolgozni, de az utóbbi esetében húsz perc alatt megváltozott a hozzáállása.


Puskás-Dallos Péter ugyan gyorsan kiesett a Megasztárból, ennek ellenére saját bevallása szerint elszaladt vele a ló a tehetségkutató után. Az X-Faktor mentora Szabados Áginak mesélt a szuperképességéről, polgárpukkasztásról, a vécé melletti ismerkedési stratégiájáról, a The Biebers-sztoriról, élete egyik legcikibb élményéről, és arról is, hogyan szerettek egymásba feleségével, Puskás-Dallos Bogival.


25 éves az RTL, ennek örömére sorozatunkban felidézünk néhány emlékezetes felvételt. Lehet, hogy kevesen tudják, de az internetes mémek egyik örök klasszikusa, a „jók a pogramok, csak sok köcsög van”, vagyis a „Gino majálisa” is  az RTL-hez köthető.

#Belföld#búcsú#szabados ági#Reggeli#rtl#Praxis#aurelio#börtön#palkovics lászló#hatósági ár#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk