Belföld

Kaksizástól rettegő celebek, bombával fenyegetőző plakátok, spórolási technikák a fekete évre – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. október 22. 15:22

Még tovább gyorsulhat az infláció, sőt a neheze még csak ezután jön, jövőre százezren veszíthetik el az állásukat. Az úszók fáznak a Duna Arénában, az utcákat közben ellepték a szankciókat háborús bombaként ábrázolt plakátok. Fecsó párja elmosogatott, aztán szülni ment, Czutor-Kilián Zsanettet pedig amiatt támadták, hogy szülése után nem úgy nézett ki, mint egy bombanő. A celebek beköltöztek a dzsungelbe és rögtön amiatt aggódtak, hogy hol fognak „kaksizni”.

Az előző hétvége egy szomorú hírrel indult. Meghalt a Harry Potter-filmek szeretett Hagridja, Robbie Coltrane.


A BBC-n jóbarátja emlékezett meg róla, a Hugrabug-ház vezetőjét alakító Miriam Margolyes, aki a beszélgetés egy pontján káromkodva küldte el az új brit pénzügyminisztert melegebb éghajlatra. A jelenlegi gazdasági helyzetet látva a magyarországi családokban is felmehetett a pumpa, főleg hogy nem elég, hogy már 20 százalékos az infláció, az áremelkedés még nagyobb lehet, januárban már 25 százalékra gyorsulhat a pénzromlás.


Varga Mihály pénzügyminiszter is arról beszélt a Portfolio szerdai rendezvényén, hogy még csak most jön a fekete leves, 2023 lesz ugyanis a legnehezebb évünk, több mint százezren veszíthetik el az állásukat.

A rezsicsökkentés eltörlése is egyre nagyobb gond

A rezsicsökkentés részleges eltörlése miatt egyre nagyobb bajban vannak a menhelyek. A vasi állatvédőknél 97 kutyát akartak leadni, az egyesület már a szárítógépet sem kapcsolja be az elszállt rezsi miatt.


A rezsiköltségek növekedése miatt több sportág is nehéz helyzetbe került. Az öt éve átadott, 46 milliárd forintból épült Duna Aréna üzemeltetője 27 Celsius-fokról 25-re csökkentette a versenymedence vízhőmérsékletét. Itt több olimpiai éremesélyes válogatott úszó is edz. Az úszószövetség elnöke már levélben kérte, hogy legalább egy fokkal emeljék vissza a vízhőmérsékletet.


A gazdasági válság idején egyre többen nyúlnak vissza a gyökerekhez, például a nagymama-féle spórolós konyhához, amire most nagyobb szükségünk lehet, mint valaha.

Ledobták a konzultációs bombát

Már a közterületeken is megjelentek a nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátok, amelyeken az Oroszországra kivetett uniós szankciókat bombaként ábrázolja a kormány. Ezeket egyébként eddig kivétel nélkül megszavazta Magyarország is. 

A miniszterelnök, akit megvert egy fej saláta

Bizony azt is megértük, hogy igazi bulival, zöldség és gyümölcsbarátaival, pezsgővel ünnepelte a Daily Star című brit bulvárlap salátája, hogy tovább kitartott, mint a brit kormányfő. Mindössze 45 nappal hivatalba lépése után ugyanis lemondott Liz Truss, aki ezzel az Egyesült Királyság történelmének legrövidebb ideig hivatalban levő miniszterelnöke lett. Azért kényszerült távozásra, mert gazdasági programjának bukása végett vetett tekintélyének, és pártjának tagjai szembefordultak vele. A Konzervatív Párt azt ígéri jövő hétre új miniszterelnökük lesz, az ellenzék azonban előrehozott választást követel.


Liz Truss rövid útjáról a bukásig, itt írtunk bővebben. A lemondása amúgy akkora válságba válságba sodorta pártját, hogy akár még Boris Johnson is visszatérhet a brit kormány élére. A botrányaiba belebukó volt vezető újraválasztása valószínűleg nem növelné a konzervatívokba vetett bizalmat, de még ő is jobb megoldásnak tűnik, mint egy előrehozott választás. A közvéleménykutatások szerint ebben az esetben az ellenzéki Munkáspárt földcsuszamlásszerű győzelmet aratna.

Már szülni sem olyan egyszerű 

Nem érkeztek jó hírek az egészségügyről, a budapesti Szent Imre kórházban tíz szülésznő mondott fel. Amiatt döntöttek így, mert az intézmény november elsejétől nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők beosztásukon kívül is bent lehessenek a szüléskor. A Szent Imrében eddig erre lehetőség volt, így sok olyan kismama is azt a kórházat választotta, aki területileg nem oda tartozott.


Valószínűleg a konyháról Szegedi Fecsó kedvesének, Blondie-nak egy ideig csak a szülés fog az eszébe jutni: ugyanis Fecsó először mosogatni küldte vajúdó párját, csak azután indultak a kórházba.


Czutor-Kilián Zsanett a minap a Reggeliben arról mesélt, elege lett a súlyát kritizáló kommentelőkból. Zsani fél éve adott életet harmadik gyerekének. Tudja, hogy van rajta felesleg, azzal viszont nem tud mit kezdeni, amikor a kommentelők azzal riogatjákk, ha nem fogy le, el fogja hagyni a férje. Arról, hogy a testszégyenítés még mindig milyen komoly probléma, itt írtunk bővebben.


A Reggeli vendége volt G.w.M volt felesége is, Nagy Melanie, akki arról vallott, hogy exe mellett nem tudott a végzettségének megfelelő helyen elhelyezkedni. A kétgyerekes anyuka mindezt most bepótolhatja, hiszen rádiózik, műsort vezet és fiataloknak tart motivációs beszélgetéseket.


Béres Anett szépen gyógyul, már mankó nélkül jár. Az egykori villalakó eddig csak arról beszélt, hogy lelki problémák miatt vett részt a teaszeánszon, azt azonban eddig nem árulta el, hogy a főzetből rossz párkapcsolata miatt ivott, amit elmondása szerint a szörnyű balesete óta seperc alatt megoldott.


A héten a Reggeliben járt a világhírű magyar származású orvos, Máté Gábor is, aki arról beszélt, hiába foglalkozunk ma mindennél többet az egészséges életmóddal, elfojtott traumáink miatt egyre betegebbek vagyuk.

Összeált az X-Faktor Élő Show mezőnye

Múlt hétvégén kiderült, hogy kik azok az énekesek, akik bejutottak az élő show-ba. Bodrogi Enikőért már a Táborban is hatalmas harc folyt. Bodrogi Gyula unokája pedig a Mentorházban is bebizonyította, hogy megérdemelten jutott el eddig az X-Faktorban. Petit, Lacit és Erikát is lehengerelte a lány produkciója, azonban Alex teljesen máshogy élte meg Enikő előadását.


A versenyzők szombattól az X-Faktor élő showjá-ban is kiereszthetik a hangukat.  Az énekesek hatalmas átalakuláson mentek keresztül, és ezt most ön is megnézheti.

Villából dzsungelbe

A Celeb vagyok, ment ki innen! sztárjainak egészen más tehetségüket kell kamatoztatniuk a dzsungelben. Legtöbbjük számára már az összkomfortos lakás hiánya is problémát jelent. Molnár Nini például sírva fakadt, amikor rájött, hogy ezentúl mások előtt kell „kaksiznia”.


Az rtl.hu pedig a műsorvezetőket tesztelte, pontosabban azt, hogy mennyire ismeri egymást Sebestyén Balázs és Vadon Jani. Soha nem hallott sztorikból, vicces beszólásokból és megdöbbentő válaszokból nem volt hiány. Az is kiderült, hogy melyik RTL-es celeb volt szerelmes Balázsba.


És ha már Balázs így szóba került. egy Best of válogatás, amit nem lehet nevetés nélkül bírni. Ezek voltak Sebestyén Balázs legviccesebb pillanatai az idei Nyerő Párosban.


Talán már csak kevesen emlékeznek rá, de volt idő, amikor Balázsnak még Kabát Peti volt a műsorvezetőtársa, aki a Nyerő Páros győzteseit, Megyeri Csillát és Molnár Zsoltot faggatta arról, hogy mire tanította őket a villában töltött pár hét. Ahogya Csilla fogalmazott a kapcsolatukról: „néha mindenki kakikba lép, de mi le tudjuk sikálni”.

#Belföld#sebestyén balázs#Bulvár#X-Faktor#celeb vagyok ments ki innen#Nyerő Páros#vadon jani#Bodrogi Enikő#molnár nini#béres anett#megyeri csilla

Címlapról ajánljuk