Külföld

„B*szd meg, te rohadék!” – üzente élő adásban az új brit pénzügyminiszternek a népszerű színésznő

rtl.hurtl.hu

2022. október 15. 11:57

A műsorvezető szerint „eseménydús délelőtt” volt.

Miriam Margolyes humorista és színésznő volt szombat reggel a BBC Radio 4 vendége – számolt be róla a Daily Mail. A pénteken elhunyt barátjáról, Robbie Coltraine-ről kérdezték, aki a Harry Potter filmekben Hagridot alakította, és akivel a Halál ereklyéi második részében, valamint A titkok kamrája című epizódban is együtt játszott. A beszélgetés egy idő után azonban egészen furcsa fordulatot vett. A Today című műsorban ugyanis Margolyes előtt az új brit pénzügyminiszter, Jeremy Hunt volt a vendég.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer abban a székben fogok ülni, amiben Jeremy Hunt ült

– kezdte a témát a színésznő, majd hozzátette, amikor meglátta őt, csak annyit mondott neki, hogy pokoli jó munkát kapott és sok szerencsét.

De, amit valójában akartam mondani az az, hogy baszd meg, te szemétláda! De ilyet persze nem lehet mondani

– sokkolta a hallgatókat a humorista. Az ominózus részt meg is hallgathatja. 


A műsorvezető Justin Webb megpróbálta félbeszakítani Margolyes gondolatmenetét, végül inkább kiküldte a stúdióból, majd gyorsan áttértek a sportrovatra.

Nos, elnézést kérünk, ha olyan szót hallott korábban, amit nem kellett volna. A Miriam Margolyes-interjú többi része mindazonáltal csodálatos volt

– mondta később Webb, aki úgy zárta a műsort, hogy „nagyon eseménydús délelőtt” volt.

Jeremy Hunt egyébként Kwasi Kwartenget váltotta, aki mindössze 38 napig volt pénzügyminiszter, de ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy radikális adócsökkentési terveivel bedöntse az angol fontot. Utódja volt már külügyminiszter, egészségügyi miniszter és kulturális miniszter is, valamint Boris Johnson lemondása után sikertelenül pályázott már a Konzervatív Párt vezetésére is. Elődjével ellentétben ő inkább szigorú megszorításokat tervez.

Nyitókép: Paul Cunningham / Corbis via Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#pénzügyminiszter#bbc#miriam margolyes#ma

Címlapról ajánljuk