Kultúra

Meghalt a Harry Potter-filmek imádott Hagridja, Robbie Coltrane

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 14. 19:33

A skót színész 72 éves korában hunyt el.

A közkedvelt skót színész, Robbie Coltrane 72 éves korában elhunyt, erősítette meg a Deadline-nak Coltrane ügynöke. Coltrane a skóciai Larbertben található otthona közelében lévő kórházban hunyt el. Halálának okát egyelőre nem közölték, de a díjnyertes színész az elmúlt két évben sokat betegeskedett.

Coltrane legemlékezetesebb szerepe, amivel igazi áttörést ért el karrierjében, a Harry Potter-sorozatban Rubeus Hagrid volt. A roxforti varázslóiskolának félig óriás, félig varázsló professzora hatalmas népszerűségnek örvendett a sorozat rajongói között, nyolc filmben formálhatta meg a nagy szakállú, vicces roxforti figurát.

Meghalt Robbie Coltrane, a Harry potter filmek imádott Hagridja
Fotó: Ilya S. Savenok/Getty Images

A Coltrane a Cracker című krimisorozatban dr. Edward "Fitz" Coltrane törvényszéki pszichológust játszotta nagy sikerrel. Szerepével három egymást követő alkalommal nyerte el a legjobb színésznek járó BAFTA-díjat.

A népszerű komikus színész két James Bond-filmben is szerepet kapott, és olyan filmekben is emlékezetes alakítást nyújtott, mint az Apócák a pácban, a Mona Lisa, a Pokolból, a Van Helsing, a Szép remények és az Ocean's 12.

#Kultúra#elhunyt#halál#színész#robbie coltrane#harry potter#hagrid#gyász

Címlapról ajánljuk