Belföld

Minden drágul, a forint zuhan, búcsúzott a Nyerő Páros, a celebeknek irány a dzsungel! – A hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. október 15. 15:45

Már az állatok is megérzik a magas inflációt. A forint történelmi mélypontokat ért el, a pedagógusok tovább tüntettek. Gulyás Gergelynek pedig mindenre volt magyarázata, csak arra nem, hogy kicsoda Marosi Beatrix, és mennyit keresnek a tankerületi vezetők. Feszültséggel teli X-Faktor adáson vagyunk túl, de annál nagyobb volt az öröm a Nyerő Páros döntőjében, amikor nyertest hirdettek. A nyerő párosok búcsúznak, de jönnek a dzsungelben túlélni próbáló celebek! Ezek a hét videói. 

Megfenyegetett tanárok

A pedagógusok helyzete továbbra sem rendeződött, és ezt most sem hagyták annyiban. A héten 46 budapesti tanár személyesen ment el a tankerületi központhoz átvenni a figyelmeztető leveleiket, és olyan sok szülő és diák szervezett szolidaritási demonstrációt az épület elé, hogy több sávot le is kellett zárni a forgalom elől. 


Sok tiltakozónál egyébként akkor telt be a pohár, amikor kirúgták a Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanárát, köztük Palya Tamást is. Korábban azt mondta, kivonul a közoktatásból, de végül egy hétig bírta tanítás nélkül, mégis tanári állást keres, tíz ajánlatot már kapott is. 


Molnár Áron színész-aktivista is a pedagógusok helyzetéről beszélt a héten a Reggeliben, úgy fogalmazott, hogy „ennek a rendszernek egyetlen nyelve van, a fenyegetés”. Nagyon nincs rendben, hogy kirúgással fenyegetik azt, aki beleáll a polgári engedetlenségbe, hiszen az oktatásnak pátpolitikától függetlennek kell lennie.

Gulyás Gergely elemez

Gulyás Gergely szerint viszont amit a pedagógusok csinálnak, az nem polgári engedetlenség, mert nem egy magasabb erkölcsi célért, hanem csak anyagi haszonszerzésből nem veszik fel a munkát. 


Emlékezetes választ adott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón arra a kérdésre is, hogy igaz-e, hogy a tankerületi vezetők, így tehát Marosi Beatrix is egymillió forintot keres egy hónapban. Gulyás Gergely sajnos nem tudta, hogy kicsoda az illető, így azt sem, hogy mennyit keres. 


A kormányinfón megtudtuk azt is: nem lesz Nemzeti Energiacsúcs, a kormány külön fog tárgyalni az önkormányzatokkal, amelyeknek minden jel szerint segítségre van szükségük, hiszen egyre több intézményt zárnak be a megemelkedett költségek miatt. 


Történelmi mélypontokat ért el a forint árfolyama, csütörtökön például 434 forintot kértek az euróért, és 450-et a dollárért, péntekre viszont már erősödött a forint. Gulyás Gergely a kormányinfón azt is levezette: a forint azért gyengül, mert a kormány nagyon sok eurót vásárol, hogy fizethessen az orosz gázért.

Drága élet

Mindennek hatását pedig az emberek érzik meg, a boltokban brutálisan megemelkedett az élelmiszerek ára, és messze még a drágulás vége. A Fókusz arról forgatott riportot, hogy a vevők hogyan próbálnak alkalmazkodni az élelmiszerek több mint 35 százalékos drágulásához. Például úgy, hogy sok saját márkás terméket vásárolnak.


Egy friss felmérés szerint ugyanakkor kevesebb húst és kevesebb gyümölcsöt vásárolunk az egekben lévő árak miatt. Azonban spórolás ide vagy oda, nem szabadna mindennek búcsút inteni Havas Dóra gasztroblogger szerint, aki tippeket adott arra, hogyan tudunk húsmentesen étkezni. A Fókusznak nyilatkozó belgyógyász húsevő alternatívákat mutatott: szerinte például a sertés füle sem megvetendő falat.


Az inflációt az állatok is megszenvedik. Állatvédők szerint most már nem az jelenti a problémát, hogy sokan nem ivartalanítják a házi kedvenceiket, hanem hogy etetni sem tudják őket. A menhelyek elképesztően túlterheltek, 400 százalékos telítettségen működnek, vagyis négyszer annyi állatot fogadtak eddig be, mint amekkora a kapacitásuk. Egyelőre nem látszik a vége.


Nehéz helyzetbe kerültek az ózdiak is, miután kiderült, hogy 300 embert bocsát el a Wellis, amelynek indulását két éve még Szijjártó Péter jelentette be. A jakuzzikat és medencéket gyártó cég szerint az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatásai miatt töredékére csökkent termékeik iránt a kereslet, így decemberig kénytelenek megválni ózdi dolgozóik felétől. 


Ebben a pécsi iskolában pedig naponta kétszer ellenőrzik a radiátorokat, és a szellőztetés időtartamát is megszabták. A fővárost sem kerüli el a spórolás, egy műszaki szakiskolában például arról kaptak levelet a tanárok, hogy csak akkor használják a számítógépeket és a projektorokat, ha nagyon muszáj. 


A formabontó megnyilvánulásaival feltűnt etyeki polgármester az elmúlt héten sem titkolta véleményét, legutóbb az „ármánykodó, ferde gondolkodású” tanárokat vette célba, mivel a gyerekek nem vettek részt a nagyközség október 6-i megemlékezésén. Az RTL Híradónak szülők el is mondták, hogy mi van a háttérben, a polgármester véleményét azonban nem ismerhettük meg, mert kizavarta stábunkat a hivatalból.


Megható pillanatok

Nagy egymásra találásokról is szólt a hét. Húsz év után újra összeállt a Fekete Vonat, és a Reggeliben megmutatták, hogyan szólnak így együtt ennyi év után.


Közben teljes gőzerővel forgatják az alkotók a Zámbó Jimmy életéről szóló RTL-es sorozatot. Hitelesen próbálják majd ábrázolni Edit és Jimmy kapcsolatát, A Király özvegyét Schell Judit fogja alakítani.


Megjelent Kulka János új lemeze, amin sokan meghatódtak. Elégedett vagyok, megcsináltuk – mondta az RTL-nek, amikor Budapesten dedikált. Az album 7 éven át készült, betegsége miatt évekre le kellett állni a munkával. Tövisházi Ambrus zeneszerző és Tariska Szabolcs szövegíró győzködésére a színész tavasszal igent mondott a folytatásra.


Küzdelem és taktika

És akkor mutatjuk, mi mindent tartogattak a számunkra a legnépszerűbb RTL-es műsorok. Sok-sok taktikázás után véget ért a Nyerő Páros idei évada, a legjobb párosnak Csilla és Zsolti bizonyult. De amíg a döntő pillanatáig eljutunk, megmutatjuk, milyen események vezettek el idáig. A héten kiesett a játékból Béci és Norina, sorsukról Csilláék és Daniék döntöttek.


Kabát Peti Kibeszélőjében azt mondták, hogy csalódtak, amiért szerintük Törőcsik Daniék a szemükbe hazudtak. Nem gondolták volna, hogy ennyire nehéz lesz visszanézniük a Nyerő Páros adásait, megdöbbentette őket, hogy egykori szövetségeseik miket mondtak a hátuk mögött.


Az előttük kieső Hódi Pamelát is megviselte, hogy a hátuk mögött miket mondtak róluk a többiek, köpni-nyelni nem tudott a kisinterjúk hallatán. Mutatjuk, mit mondtak erről a Reggeliben, a Nyerő Páros Kibeszélőt pedig itt tudják visszanézni. 


Közben jól összeveszett egymással Béci és Bea. A rapper szerint Törőcsik Dani párja rosszindulatú, és a játék előhozta belőle az igazi énjét. Bea igyekezett megvédeni magát egykori szövetségesével szemben, és kikérte magának Béci szavait.


Megvan a győztes

A Nyerő Páros végső győztese Csilla és Zsolti lett. Danival és Beával küzdöttek meg. 


A döntőbe jutásért még Enikőék is megküzdöttek, de az elődöntőben feladták a játékot. 


Lányok a dzsungelben

Dübörögnek a Celeb vagyok, ments ki innen! előkészületei is. A kolumbiai dzsungelbe készülő sztárokkal készült videóink közül kettőt ajánlunk figyelmükbe. Schumacher Vanda az Egyesült Államok egykori elnökét vinné magával a dzsungelbe:


Merci peddig attól fél, hogy celebtársai nem fogadják majd el a dzsungelben. 

 
A mentorok vitái

Az X-Faktor Tábora minden idők legnagyobb vitáit kiváltó székes feladatával ért véget. Volt beszólás, mentorveszekedés, kiborulás, szigorú döntés, majd ragaszkodás olyan versenyzőhöz, aki hamisan énekelt. 


Puskás Peti minden mentortársával összeveszett, és több versenyző családtagjával is volt nézeteltérése. Egy néző be is kiabált Petinek, de Gáspár Laci döntéseit sem hagyták szó nélkül. 


ByeAlex pedig meglepő ajánlatot tett a kiesett Csukovics Kevinnek, akit Peti nem vitt magával a következő fordulóba.

 

#Belföld#pedagógusok#kormányinfó#Nyerő Páros#X-Faktor#rezsi#energiaválság#spórolás#tüntetés#celeb vagyok#ments ki innen!#kulka jános#fekete vonat#zámbó jimmy#A Király#etyek#zólyomi tamás#infláció#forintárfolyam#ma#a hét videói

Címlapról ajánljuk