Belföld

Folytatódik a tiltakozás az oktatásban, az egyik intézményben rendkívüli szünetet rendeltek el

rtl.hurtl.hu

2022. október 14. 7:22

Összefogva tiltakoznak a közoktatásban dolgozók több városban, délután fél 5-re diákok szerveztek tüntetést a Hősök terére. 

A 444.hu vette észre a budapesti Madách Imre Gimnázium honlapján, hogy péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az intézményben.

A Madách Imre Gimnázium sztrájkoló tanárai, köztük a magyar-történelem szakos Juhász Erzsébet is megkapta a tankerülettől a fenyegető levelét a napokban, amelyre nyílt levélben válaszolt a tankerület vezetőjének, Marosi Beatrixnak. Az intézménybe hívta Marosit, hogy tekintse meg a körülményeket, például a fekete penésszel borított termeket. Juhász Erzsébet volt az a tanár is, aki kijavította a plágiumbotrányba keveredett tankerületi vezető levelét. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az öt tanárt kirúgó tankerületi vezető, Marosi Beatrix diplomamunkájának legalább harmadát plagizálhatta, és komolytalan forrásokat használhatott fel. Ennek nyomán Jámbor András kért vizsgálatot Pintér Sándor belügyminisztertől és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt. Később Hadházy mutatott rá, hogy a vizsgálatot kérő Jámbor Andrástól is korrekt forrásmegjelölés nélkül vehetett át Marosi, akit ezek után Jámbor András egyenesen tudományos munkatársának nevezett

Ma is összefogva tiltakoznak a közoktatásban dolgozók több városban, délután fél 5-re pedig diákok szerveztek tüntetést a Hősök terére. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 284 oktatója is munkabeszüntetéssel tiltakozik ma a bértábla, az az egyetemi oktatókkal való konzultáció nélkül átalakított, új felvételi rendszer és a tüntető tanárok kirúgása ellen.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#pedagógusok#oktatás#tiltakozás#madách imre gimnázium

Címlapról ajánljuk