Belföld

Marosi Beatrix még attól a Jámbor Andrástól is plagizálhatott, aki most a szakdolgozata miatt kivizsgálást kért

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 9:29

Tragikomikus csavar van az ügyben Hadházy Ákos szerint.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Kodolányi János Egyetem plágiumgyanú miatt kivizsgálja Marosi Beatrix, az öt tanárt kirúgó tankerületi vezető szakdolgozatát. Hadházy Ákos szerint Marosi diplomamunkájának legalább harmadát plagizálta, és komolytalan forrásokat használt.

Majd Jámbor András arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt, vizsgálják ki a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjének ügyét, és amennyiben a plágium bebizonyosodik, menesszék őt.

Hadházy Ákos szerdán reggel „tragikomikus csavarról” számolt be az ügy kapcsán. Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy a tankerületi vezető Jámbor András tíz évvel ezelőtti, az általa alapított Kettős Mérce blogon megjelent, halálbüntetésről szóló cikkéből is lophatott.

„Igaz, a cikket felsorolta a források között, de azt nem jelezte, hogy szó szerint vesz át belőle mondatokat. Pedig tudta, hogy mi az az idézés és hogyan kell azt csinálni, mert egy bekezdéssel később már egy másik klasszikust, Dosztojevszkijt idézte szó szerint, immár helyesen, idézőjellel, forrásmegjelöléssel” – írta a független képviselő. Marosi Beatrix szakdolgozata itt olvasható, Jámbor András írásával pedig itt lehet összevetni.

Hadházy Ákos szerint minderre „egy újabb tudós honfitárs” hívta fel a figyelmet, és tragikomikus csavarként értékelte a fejleményt. 


Nyitókép: Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#marosi beatrix#hadházy ákos#Jámbor András#tankerületi vezető#plágiumgyanú#szakdolgozat

Címlapról ajánljuk