Belföld

Hadházy Ákos: Plágium az öt tanárt kirúgó tankerületi vezető diplomamunkája

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 9:50

A diplomamunka legalább harmadát plagizálta, és komolytalan forrásokat használt. 

„Rossz plágium” az öt tanárt kirúgó Marosi Beatrix tankerületi vezető diplomamunkájának jelentős része – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő egy szakemberrel nézette meg Marosi diplomamunkáját, miután elmondása szerint a tankerületi vezető „igen indulatba jött”, mert pár nappal korábban beszámolt a szakdolgozatáról.

A szakember kielemezte a halálbüntetésről szóló szakdolgozatot, és arra jutott, hogy

a diplomamunka legalább harmadát plagizálta, és munka emellett hemzseg a formai hibáktól és tartalmilag is megkérdőjelezhető a megadott források (például Wikipédia) komolytalansága miatt.

A szakember hozzátette, hogy „nagy valószínűséggel” ennél több plagizált részlet lehet Marosi Beatrix szakdolgozatában, csak azok esetében „nem volt lehetséges az eredetiség ellenőrzése.” A plagizálásra több példát is említ, köztük egyet, amikor két teljes oldal is „egyértelmű plagizálás”, szó szerinti másolás, idézőjelek nélkül.

A Hadházy által említett szakértő szerint:

A szerző nemtörődömségét mutatja, hogy a mások munkájából kimásolt mondatoknak a végén többször lemaradt a mondat végi írásjel, jelezve, hogy azokat kapkodva másolta és »saját« munkáját el sem olvasta annak elkészülte után.

Marosi Beatrix pár nappal korábban azzal került be a hírekbe, hogy úgy rázta le a terézvárosi polgármestert, aki a kirúgott kölcseys tanárokról akart beszélni, hogy „az nem indokolt”, és hozzátette, hogy „ tankerületi központ sem kíván beleszólni abba, hogy az önkormányzat hogyan és kikkel látja el feladatait.”

„Azt üzenik, hogy kussolj!”

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárok október elején azt mondták az RTL Híradónak, hogy bírósághoz fordulnak elbocsájtásuk miatt. 

„Rossz azzal szembesülni, hogy 30 év után nem jöhetek be dolgozni, ez volt az életem”

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#marosi beatrix#tankerületi vezető#tankerület#tanár#tanárok#pedagógusok#kirúgás#tanársztrájk

Címlapról ajánljuk