Belföld

Így rázta le a tankerület a terézvárosi polgármestert, aki a kirúgott kölcseys tanárokról akart beszélni

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 16:15

„A tankerületi központ sem kíván beleszólni abba, hogy az önkormányzat hogyan és kikkel látja el feladatait” – írták Soproni Tamásnak.

Beszélgetni szerettem volna, mert aggaszt a kerületi diákok, tanárok sorsa

– kezdte Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere szombati Facebook-bejegyzését, amire a hvg.hu figyelt fel. Soproni beszámolója szerint a kirúgott kölcseys tanárok ügye miatt kért személyes találkozót a tankerülettől, ám levélben azt a választ kapta a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjétől, hogy

az nem indokolt.

A polgármester közzé is tette a levelet, amelyben ez áll:

„… természetesen a tankerületi központnak is az az érdeke, hogy az iskolában a helyzet normalizálódjon, a pedagógusok tanítsanak, a diákok tanuljanak. Ugyanakkor a nevelés-oktatás feltételeinek biztosítása a kerület állami fenntartású iskoláiban a tankerület feladata és felelőssége, a tankerületi központ sem kíván beleszólni abba, hogy az önkormányzat hogyan és kikkel látja el feladatait. A személyes találkozást jelen helyzetben azért nem látom indokoltnak, mert a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium néhány munkavállalójával kapcsolatban meghozott munkáltatói intézkedés kizárólag a hatályos jogszabályokból fakadó lépés volt” – írta Soproninak Marosi Beatrix. 

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

#Belföld#marosi beatrix#tankerület#Soproni Tamás#kirúgott tanárok#kölcsey ferenc gimnázium#terézváros

Címlapról ajánljuk