Belföld

A magyartanár kijavította a plágiumbotrányba keveredett Marosi Beatrix neki küldött fenyegető levelét

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 7:31

Sok piros tinta fogyott a tankerületi vezető levelének korrigálása közben.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az öt tanárt kirúgó tankerületi vezető, Marosi Beatrix diplomamunkájának legalább harmadát plagizálhatta, és komolytalan forrásokat használhatott fel. Ennek nyomán Jámbor András kért vizsgálatot Pintér Sándor belügyminisztertől és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt. Később ugyancsak Hadházy mutatott rá, hogy a vizsgálatot kérő Jámbor Andrástól is korrekt forrásmegjelölés nélkül vehetett át Marosi, akit ezek után a Párbeszéd frakciójában politizáló Jámbor egyenesen tudományos munkatársának nevezett

Marosi Beatrixot korábban meghívta a VII. kerületi Madách Imre Gimnáziumba az egyik megfenyegetett, az intézményben oktató pedagógus, Juhász Erzsébet. A tanár azt kérte a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjétől, hogy egyebek mellett nézze meg az alagsori termeket, amelyeket fekete penész lep el. 

Juhász Erzsébet Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra Marosi Beatrix általa kijavított levelét, amelyen igen sok piros tinta fogyott el. A tanár egyebek mellett szóismétlésre, magyartalanságra és tárgyi tévedésekre hívta fel a figyelmet:
 


Nyitókép: Juhász Erzsébet / Facebook

#Belföld#marosi beatrix#levél#pedagógusok#oktatás#tankerület

Címlapról ajánljuk