Belföld

Bayer Zsolt egy EP-képviselőnek: Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz!

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 14:09

Daniel Freund szerint Bayer Zsolt Fidesz-társalapító egy gyűlöletprédikátor. 

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselőnek címezve fogalmazott így hivatalos Facebook-oldalán Bayer Zsolt kormánypárti publicista: „Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz! Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a »haza« emlegetése is nácizmus. De ez nem számít, ahogy te sem számítasz, egy baleset vagy, egy véletlen kisiklás, egy pörsenés a 21. század elejének beteg testén, felesleges az életed, a létezésed, nem vagy más, mint egy kártékony idióta.” 

Bayer Zsolt szerint Daniel Freund se nem német, se nem európai,

semmi sem vagy, csak egy korunk hőse. Afféle idegesítő senki, akit ez a nyomorult, beteg, pitiáner kor eljuttatott oda, ahol most vagy. Nem tart már sokáig. És tényleg bocsáss meg, hogy az előbb németnek neveztelek. Nem fordul elő többé, megígérem.

Bayer Zsolt a kommentek között elhelyezett cikk alapján annak apropóján osztotta meg gondolatait követőivel, hogy a német politikus Orbán Viktor tusványosi beszédével kapcsolatban arról írt a Twitteren, hogy a saját, undorító rasszista elképzeléseit csak az autokraták szokták kivetíteni másokra. A miniszterelnök szombati beszédében úgy fogalmazott: „A Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.” 

Bayer Zsolt posztjára Daniel Freund a Twitteren reagált. A Fidesz-tag Bayer Zsolt posztjának képe mellé nyers fordítással idézve a publicistát azt írta: 

Bayer Zsolt – a Fidesz társalapítója és antiszemita gyűlöletprédikátor – »ma aljas, hazug, nyomorult, becstelen német köcsögnek« nevezett. Így bánnak a politikai ellenfelekkel Orbán Magyarországán. Ez undorító.


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#bayer zsolt#daniel freund#orbán viktor

Címlapról ajánljuk