Külföld

A német politikus kedvence a magyar gulyás, megosztotta receptjét egy furcsa összetevővel

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 16:43

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselőnek még a gulyásról is a magyarországi korrupció jut eszébe.

Daniel Freund német zöldpárti képviselő gyakran foglalkozik a magyarországi helyzettel, különös tekintettel a korrupciós ügyekre. Hadházy Ákos független képviselővel még Hatvanpusztára is elment, hogy a saját szemével lássa a luxusingatlant, ami Orbán Viktor szerint egy majorság.

Most arról írt az X-en, hogy képviselőcsoportja, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség kiadott egy szakácskönyvet, őt pedig az a megtiszteltetés érte, hogy egyik örök kedvencével járulhatott hozzá. 

Mivel az elmúlt években sokat utaztam Magyarországon, nagyon megszerettem a magyar konyhát

– írta. Kommentben pedig ezt írta:

Tökéletes csemege egy hosszú, vidéken töltött nap után, amelynek célja, hogy az uniós pénzek ne Orbán Viktor miniszterelnök korrupt hálózataiba kerüljenek. A magyar klasszikus ezen értelmezése a szivárvány minden színét felvonultatja.

Egy másik kommentben arról írt, hogy ha fagyasztott összetevőket használunk, az ronthat az ízélményen, ezért friss, bio alapanyagokat ajánl a gulyáshoz.

A teljes szakácskönyvet angolul itt találja, a gulyás hozzávalói között szerepel a száraz fehérbor is, ami szerkesztőségi, nem reprezentatív felmérésünk alapján nem egy megszokott összetevő.

A német politikus kedvence a magyar gulyás, szerinte fehérbor is kell bele
Fotó: GreensEFA

Ha szeretné megkóstolni az uniós tagországok kedvenc ételeit, itt van néhány ötlet:


Nyitókép: MTI/Soós Lajos, Greensefa.eu

#Külföld#daniel freund#gulyás#recept#zöldek#európai parlament

Címlapról ajánljuk