Európa
Európa2024. április 13. 11:29
Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Recepsorozatunkban bemutatjuk, hogyan kell elkészíteni az Európai Unió országainak egy-egy nemzeti ételét. Ebben a részben lássuk Norvégia kedvencét, íme a Rekesmørbrød, azaz a garnélarákos szendvics.
Svédországban Räksmörgåsnak, Dániában Rejesmørrebrødnek, Norvégiában pedig Rekesmørbrødnek hívják a frissítő csemegét, amit a norvégok a meleg nyári napokon a vízparton ülve előszeretettel majszolnak családjuk vagy barátaik körében.
Hozzávalók
- 12 szelet pirított fehér kenyér
- ½ csésze majonéz
- 1 péppé zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál fehér bor
- 2 evőkanál citromlé
- ¼ csésze apróra vágott kapor
- 1 nagy marék rukkola
- 1 nagyobb retek (szeletelve)
- 450 g főtt garnélarák (hámozva és tisztítva)
- Friss kapor a díszítéshez
Elkészítése
- Minden kenyérszeletet átlósan vágjunk fel úgy, hogy két háromszöget kapjunk. A kenyeret ezután enyhén pirítsuk meg.
- Keverjük össze a majonézt, a fokhagymát, a fehérborsot, a citromlevet és a kaprot. A masszát kenjük a kenyérszeletekre, majd helyezzük rá a rukkolaleveleket.
- A tiszított garnélát rendezzük el a rukkola tetején. Tálalás előtt díszítsük retekkarikákkal, friss kaporral és egy-egy citromszelettel.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem