Belföld

Lakatos Márk válasza Bayer Zsoltnak: Semmiféle támadás nem fog abban elbizonytalanítani, hogyan élem az életem

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 19:18

Már pedofilmentegetőnek nevezi a kormánypárti sajtó az RTL Klub műsorvezetőjét, mert a rezsiemelés miatt kritizálta Orbán Viktort. A stylist az rtl.hu-nak elmondta, az elmúlt 20 évben már rengeteget támadták extravagáns stílusa és melegsége miatt, de a mostani eset után után sem fog félni beleállni a közéleti kérdésekbe.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Bayer Zsolt kormánypárti publicista személyeskedő, sértegetéseket tartalmazó véleménycikkel reagált a Reggeli műsorvezetője, Lakatos Márk TikTok-videójára. 

Ebben Lakatos Orbán Viktor miniszterelnök 2021-es szavait kérte számon az idei rezsiemelés, vagyis a kormány által meghatározott átlagfogyasztás feletti piaci árak fényében. Júliusban derült ki, hogy átlagfogyasztás felett a jelenlegi áramár dupláját, míg a gáz esetében az ár hétszeresét fogják megfizettetni a lakossággal.

Lakatos Márk az említett TikTok-videóban Orbán Viktor 2021 novemberében, a Fidesz kongresszusán elhangzott szavait idézte:

Mi itt nem fogunk megfagyni télen, ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya.

Erre reagált Lakatos Márk:

Ezzel nem az a baj, hogy az sem igaz, amit kérdez, hanem az, hogy rohadtul meg fogunk fagyni télen, hacsak Pintér Sanyi bácsi nem állítja át az összes fűtési rendszert fatüzelésű kályhára, mint a középkorban.

Bayer Zsolt véleménycikke két oldalról közelítette meg Lakatos Márk szavait. Egyrészt kifejtette, a rezsicsökkentést Orbán Viktor nem törölte el, mert „az átlagfogyasztás mértékéig maradnak az eddigi rezsicsökkentett árak”. Másrészt Bayer a témától elszakadva a puszta sértegetést is bevetette: kötelesség- és felelősségtudat híján lévő, szellemileg igénytelen „és még rosszul is kinéző” embernek festette le Lakatos Márkot. 

A kormánypárti publicista szavaira a stylist újabb videóval válaszolt:


Bayer mellett támadásba lendült a kormánypárti média is. A Bors a stylist luxuséletmódját, drága ruháit és utazásait kérte számon rajta, míg az Origo cikkének címében pedofilmentegőnek titulálta. Lakatos Márk volt ugyanis az egyik házigazdája az Index Konyhanyelv című videós műsorának, amelynek tavaly novemberi videójában az egyik meghívott, Wahorn András azt mondta: egy nyolcéves kislány bugyijába nyúlkálni még nem erőszak, sőt ez okozhat kellemes élményt is. A videót azóta eltávolították az Indexről, és a lapigazgatót is kirúgták.

Soha nem mentegettem a pedofíliát. A vacsorán egy excentrikus művészember mondott vállalhatatlan gondolatokat erről a témáról, ami ellen már ott, a vacsorán is felszólaltak a vendégek. Ezután több helyen is elhatárolódtam az elhangzottaktól. A cikkcím miatt fontolgatom a jogi lépéseket

– mondta az rtl.hu-nak Lakatos Márk.

A RTL Klub Reggeli műsorvezetője elmondta, már elég sokszor kikezdték a személyét, hiszen nem most állt bele először közéleti kérdésekbe.

„Régóta nyilvánosan vállalom, hogy ellene vagyok az etnikai kisebbségekkel, az LMBTQ-közösséggel vagy a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetésnek. Nekik az úgynevezett normális többség folyamatosan beszól, ez egy tarthatatlan dolog” – fogalmazott. 

Lakatos Márk szerint a normalitás eleve egy nagyon kirekesztő fogalom.

Ha nekem Elton John a normális, és az ő napszemüvegeit szeretem, attól még nem fogom másnak azt mondani, hogy viselje azt, sőt örülök, ha valaki eltér és különbözik tőlem. Én nem akarok a melegek példaképe lenni. Mindenkinek meg kellene hagyni a jogát és a lehetőségét arra, hogy önmaga legyen, amilyen módon azt jónak látja

– tette hozzá a stylist, aki elmondása szerint az elmúlt húsz évben hozzászokott a támadásokhoz, amelyeket azért szenved el, mert különc és meleg. Miközben ha valaki heteroszexuálisként extravagáns a magyar nyilvánosságban, annak ezt nem róják fel Lakatos Márk szerint.

Álláspontja szerint az öltözködésnek vagy az excentrikus viselkedésnek nincs köze a szexualitáshoz.

Pont ezért vállalom fel magamat, és ezért vállalok fel olyan ügyeket, amiket fontosnak tartok. Semmiféle támadás nem fog abban elbizonytalanítani, hogyan élem az életem

– mondta a műsorvezető.

A kormánypárti sajtó a stylist anyagi jólétét, a külvilág számára luxuskategóriás életmódját is elkezdte támadni, például, hogy Milánó egyik legdrágább éttermében ebédelt, vagy hogy „gyakran talpig Gucciban feszít”. Lakatos Márk erre úgy reagált: attól, hogy neki személy szerint nem jelent problémát a magasabb rezsi kifizetése, még szívén viseli azoknak az embereknek a problémáját, akiknek ez súlyos gondot okoz majd. Ahogy nagyon sok heteroszexuális érzékeny például a melegek problémái iránt, magyarázta. 

Nem annak kell nekimenni, aki a társadalmi problémákról, például a szegénységről beszél, hanem annak, akinek ezen problémák megoldása lenne a feladata, de nem teszi. 

Például azoknak a politikusoknak, akiknek egy ilyen gazdasági helyzetben emelik a fizetését, akik luxusjachtokon nyaralnak, vagy akik százmilliós órákban és sportkocsikban mutatkoznak” – fogalmazott.

Életmódjával kapcsolatban Lakatos Márk elmondta, stylistként, utazó bloggerként, influenszerként nagyon sok partneri együttműködésben és meghívásban volt része. Ezek során éttermekbe, szállodákba és más helyszínekre hívták, ahol tartalmat gyártott. Emellett különféle márkáktól és tervezőktől kap ruhákat, kiegészítőket, amiket hord. Mint mondta:

Nekem ez a foglalkozásommal jár. Az, hogy a luxuspiac termékeit és szolgáltatásait bemutatom, nem azt jelenti, hogy én ne lennék érzékeny a társadalmi problémákra. Ráadásul én nem vagyok közszolga. Egy nagyhangú, meleg stylist és tartalomgyártó vagyok

Nyitókép: Fókusz

#Belföld#bayer zsolt#lakatos márk#rezsicsökkentés#lejárató hadjárat

Címlapról ajánljuk