Baleset-bűnügy

Telex: A szállodahajó kapitánya észre sem vette az ütközést, a baleset után két órával elment aludni

rtl.hurtl.hu

2024. május 19. 16:50

A verőcei balesetben résztvevő szállodahajó utasait és dolgozóit kihallgatják. A hajót Komáromnál tartóztatták fel a rendőrök, úgy tudni, a kapitány észre sem vette a halálos ütközést.

Észre sem vette az esti ütközést a verőcei hajótragédiában résztvevő szállodahajó kapitánya, egy szlovákiai magyar férfi: a veterán hajós még két óráig kormányzott, aztán miután éjfélkor lejárt műszakideje, nyugovóra tért, tudta meg a Telex.

A lap azt írta: a helyszínen lévőket az a kérdés foglalkoztatja leginkább, hogy a kisebb hajó hogyan kerülhetett egyáltalán este 10 után, a Duna közepére, abba a sávba, amit a szállodahajóknak és egyéb nagy járműveknek kijelöltek.

A Heidelberg kapitánya a lap szerint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán, a Budapest-Passau közötti utat is már több tucatszor végigjárta, és már csak egy éve lenne a nyugdíjazásig. Jelenleg őt, és a hajó minden utasát is kihallgatja a rendőrség. Amíg ez le nem zajlik, sem a kapitány, sem az utasok nem léphetnek kapcsolatba a külvilággal.

A Budapestről Passauba tartó Heidelbergen egy 25 fős turistacsoport is volt, amelyikért busz is érkezett, hogy a tervezett Pozsonyi helyszín helyett innen vigyék őket tovább, ám a rendőrség egyelőre ezt sem engedi. A hajó svájci bejegyzésű, mintegy 110 utast szállít. A helyszínelésről készült képeket az alábbi galériában nézheti meg:


A rendőrség sajtótájékoztatóját pedig itt:


Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

#Baleset-bűnügy#komárom#Verőce#hajó#baleset#tragédia#szálloda#kapitány#duna#kihallgatás#rendőrség

Címlapról ajánljuk