Baleset-bűnügy

Betört a feje a verőcei hajóbaleset túlélőjének, de így is kiúszott a Dunából a kerítéses szakasznál

rtl.hurtl.hu

2024. május 19. 14:30

A verőcei hajóbalesetet túlélő férfi fej- és kulcscsontsérülést szenvedett, sürgősségi osztályon kezelik. 

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. A Dunán vélhetően szállodahajóval ütközött egy kis géphajó, eddig két holttestet találtak, a nyolc utas közül ötöt még keresnek, írja az MTI.

Grusszmann György, Verőce poltármestere a Telexnek azt mondta a túlélőről: „A túlélő szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van”.

A férfi a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, aki értesítette a hatóságokat. A helyszín abból a szempontból szerencsés volt, hogy az őrtoronnyal szemben egy múzeum található, ahol van megfelelő infrastruktúra (például mosdóhelyiségek), hogy segíteni tudjunk az áldozatoknak és a mentésben, keresésben résztvevőknek.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak. A rendőrök megállapították, hogy az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet a baleset után Komáromnál megállítottak: kiderült, hogy ez lehet a baleset másik résztvevője, ugyanis az oldala sérült.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt – három férfit és 2 nőt – a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is keresik. A balesetről írt korábbi cikkünket itt tudja elolvasni.

Nyitókép: Google Maps Street View

#Baleset-bűnügy#Verőce#hajó#baleset#szállodahajó#duna#mentés#túlélő#kórház#keresés

Címlapról ajánljuk