Belföld

Halálos hajóbaleset Verőcénél: ketten meghaltak, öten eltűntek

rtl.hurtl.hu

2024. május 19. 11:17

Egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval. 

Halálos hajóbaleset történt a Dunakanyarban, Verőcénél, a balesetben ketten meghaltak, öten pedig eltűntek, írja a közmédia Híradója alapján a 444.

Mint írják, a rendőrség tájékoztatása szerint egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval. A baleset órákkal korábban történhetett. Miután egy sérült előkerült, utána kezdték el átkutatni a területet, így akadtak rá a két holttestre. 

A szállodahajót Komáromnál állították meg a hatóságok.

A kisgéphajón nyolc felnőtt közlekedett, öt embert jelenleg is keresnek.

Az Index információi szerint szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Verőce közelében esetleges hajóbaleset történt, a szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak és öten eltűntek. Három férfi és két női utast még jelenleg is keresnek.

Az eltűnteket motorcsónakokkal és drónokkal is keresik, a szállodahajót Komáromál állították meg.

A Komáromnál megállított szállodahajó oldala sérült volt, írja az MTI.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart. A kisgéphajón 8 felnőtt ember tartózkodott, akik közül ötöt - három férfit és 2 nőt - jelenleg is nagy erőkkel eltűntként keresnek. A folyamatban lévő nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a baleset bekövetkeztéért – írja az MTI. 

 A parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is keresik a szombat éjjel Verőcénél balesetet szenvedett hajó eltűnt utasait – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja.

Nyitókép (illusztráció): a Duna Nagymaros és Verőce közötti szakasza Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

#Belföld#Verőce#hajóbaleset#katasztrófa#halálos baleset#duna#dunakanyar

Címlapról ajánljuk