A Konyhafőnök VIP

Járai Mátét betemették a ruhák, Ripli Zsuzsi röhögőgörcsöt kapott, és kialakult A Konyhafőnök VIP top 6-os mezőnye

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 21:40

A Döntő kapujában rengeteg meglepetés várt a versenyzőkre: volt, akinek 16 rétegnyi ruhával, másoknak nyers májakkal vagy éppen smirglis bőrű halakkal kellett szembenézniük. A nap végére pedig eldőlt, hogy kik azok a versenyzők, akik jövő héten megkapják a hőn áhított séfkabátokat.

Kitaláltunk két szívatós feladatot

– szinte még a pultjukban sem helyezkedtek el szokásos pózukban a versenyzők, Fördős Zé máris ezzel a mondattal indította útra őket.

Az első feladatban ugyanis nehezen feldolgozható alapanyagokkal kellett szembenéznie a hírességeknek. Ilyen volt például a macskacápa, az angolna, a laposhal, az articsóka, a keszeg vagy éppen a királyrák.

Miután mindenki túlélte az első kihívást, a kóstoláson Odett tányérjai láttán mentora ódákat zengett az elemeiről, azonban Zének és Jenőnek azonnal feltűnt, hogy van egy kis túlzás a dologban. Vajon a szálkák létezése tényleg csak relatív?


Végül a zsűri úgy döntött, hogy Dobos Evelin tányérja lett a legjobb, így ő szaladhatott fel Kardos Eszter mellé a galériára: neki már nem kellett még egyet főznie azért, hogy bekerülhessen a Döntőbe.

A második feladatban is várt pár meglepetés a csapatokra, ugyanis mindenkinek egy titokzatos bőröndöt kellett választania, amikben két különleges alapanyag lapult. Amikor Máté szembesült a saját szerencséjével, Zsuzsinál elszakadt a cérna.

Lehet, hogy idegösszeroppanást kapott

– Ripli Zsuzsi nem bírta abbahagyni a nevetést.


Mielőtt mindenki nekilátott volna a főzésnek, az első feladat legjobbja még visszanyúlhatott: egy valakit hátráltathatott, aki így kipróbálhatta, milyen a séfeknek, amikor Zé kipörget nekik egy szívatást. Evelin Járai Mátét választotta.

A piros versenyzőnek főzés közben annyiszor kellett magára kapnia valamilyen ruhadarabot vagy éppen kiegészítőt, akárhányszor a zsűri csengetett. Az állandó rohangálásnak nemcsak egy elégetett köret lett az eredménye, de egy idő után Máté már mozogni is alig tudott a rengeteg anyag miatt.

Istenem, mindjárt beájulok ide a pult mögé

– Járai Mátét 16 rétegnyi ruha temette be főzés közben.


A ruhákban gazdag főzést követően, a piros csapat versenyzőjének a zsűri elé kellett állnia, hogy szembesüljön vele, mit gondolnak a főztjéről. Mielőtt azonban bármit is mondtak volna, Jenőék meglepő dolgot kértek tőle.

Máté, amíg kóstolok, vetkőzz le!


Kármán Odett kóstolásán kisebb vita alakult ki a séfek között a főeleme kapcsán: miközben Ákos állította, hogy jól készült, Jenő mindent megtett, hogy bebizonyítsa, ez nincs így. Végül megkérte Ákost, hogyha szerinte jó lett a máj, akkor kóstolja is meg.


A nap végén Odett és Nelly között dőlt el, hogy melyiküknek kell elhagynia a konyhát. Miután Zé kimondta, hogy Odett mehet fel a galériára, Jenő bevallotta, hogy aggódott Nelly reakciója miatt, de látva a színésznő mosolyát, megnyugodott.

A Döntőben Kardos Eszter, Dobos Evelin, Ripli Zsuzsi, Osváth Zsolti, Járai Máté és Kármán Odett vehetik majd fel a séfkabátot, hogy tovább küzdhessenek a győzelemért.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#fördős zé#gasztroreality#sárközi ákos#Videó#összefoglaló#7. évad 30. rész#ez történt#járai máté#dobos evelin#kardos eszter#osváth zsolt#fésűs nelly#ripli zsuzsi#vetküzés#sztriptíz#nevetés#továbbjutás#döntő

Címlapról ajánljuk