Videó

Megkérdeztük Gulyás Gergelyt: Egy pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmet adni, az csak tévedés?

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 15:07

Az RTL riportere arról is kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert a Kormányinfón, hogy még mindig barátjának tartja-e Magyar Pétert, és Balog Zoltánnak le kellene-e mondania. Nézze meg videón, hogyan reagált Gulyás Gergely!

 – Ön szerint egy pedofil bűnöző segédjének kegyelmet adni, az csak tévedés?
– Mindenféleképpen egy téves döntés született.
– Ez kinek a végső hibája ön szerint?
– Aki a döntést meghozta.


Így reagált Gulyás Gergely Tárkányi Zsoltnak, aki arról kérdezte a minisztert, hogy kinek a felelőssége, hogy kegyelmet kapott K. Endre, aki a bíróság szerint segített eltussolni a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének pedofilügyét.

Az RTL arra is kíváncsi volt, hogy Varga Judit, aki még igazságügyi miniszterként ellenjegyezte Novák Katalin kegyelmi kérvényét, valóban elutasító javaslattal terjesztette-e fel? Erre az volt Gulyás válasza, hogy:

Erről, ha a miniszter asszony kíván, akkor tud nyilatkozni. Én tudom a választ, de ha miniszter asszony kíván róla nyilatkozni, akkor elmondja.


Gulyás szerint nem elegáns, ha ő ebbe az ügybe beleszól, miután Varga Judit és Novák Katalin lemondtak, ezzel vállalva a felelősségüket. Azt is mondta, hogy sem formálisan, sem informálisan erről nem tájékoztatta a kormányt Varga Judit. Gulyás szerint ez egyértelmű ügy, amiben nem kellett volna kegyelmet adni és ellenjegyezni.

Balog Zoltán szerepéről a kegyelmi ügyben azt mondta, hogy az, hogy a református egyházban ki milyen szerepet tölt be, a református egyház döntése. Arra a kérdésre, hogy töretlen-e a bizalma Balog Zoltánban, kitérő választ adott.

Gulyás Gergely és Magyar Péter, Varga Judit exférje barátok voltak. Hogy Magyar Péter Partizánnak adott interjúja után is azok-e még, arra így reagált:

Hónapok óta nem beszéltem vele hosszabban, furcsának tartom, hogyha a másik oldalról még így van, azok után, ha valaki engem fenyeget.


(Erre Magyar Péter a Facebookon válaszolt, hogy mit, arról itt írtunk.)

Magyar Péter arról beszélt korábban, hogy rendkívüli KEHI-vizsgálatot kapott akkor, amikor válni akartak Varga Judittal. Az RTL szerette volna tudni, hogy elképzelhető-e, hogy egy állami szerv saját eszközeivel próbál beavatkozni egy magánéleti kérdésbe.

A KEHI vizsgálat abban az intézményben, amit ő vezet és aközött, hogy ő elvált, összefüggés nincsen

#Videó#Belföld#politika#kormányinfó#gulyás gergely#novák katalin#varga judit#balog zoltán

Címlapról ajánljuk