Belföld

Magyar Péter azt állítja, Gulyás Gergely Varga Judit döntésétől tette függővé, hogy megtarthatja-e állami megbízásait

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 14:47

Tagadja azt a Kormányinfón elhangzott állítást, hogy ő fenyegette volna a minisztert, és tanúskodni hívta Gulyást az ügyészségre.

Előre látható volt, hogy a pénteki Kormányinfón Magyar Péter nyilatkozatai is szóba kerülnek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, akiről Magyar a barátjaként beszélt, azt állította, hogy Varga Judit volt férje azzal fenyegette, hogy ha állami megbízatásai megszűnnek, azt fogja tenni, amit most látunk tőle, vagyis kitálal a kormányról.

Magyar Péter a Facebookon reagált és azt írta, semmi ilyesmi nem történt.

Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek

– írta, hozzátéve:

Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt.

Ez még nem minden, Magyar Péter azt is írta Gulyásnak:

megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.

 


A Kormányinfón elhangzottakat itt követheti.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#gulyás gergely#kormányinfó#fenyegetés#ügyészség

Címlapról ajánljuk