Választás 2022

Airsoft puskával lőtték szét az ellenzéki képviselőjelölt plakátját Százhalombattán

rtl.hurtl.hu

2022. március 20. 12:21

A DK szerint ez figyelmeztetés az egész országnak.

Szombat éjszaka minden valószínűség szerint airsoft fegyverből származó lövedékeket találtak Jószai Teodóra, Pest megye 8-as számú választókerület közös ellenzéki jelöltjének plakátjaiban Százhalombattán – írta közleményében a Demokratikus Koalíció (DK). A párt szerint a rendőrség a helyszínelést követően vizsgálja a lövedékek típusát és a térfigyelő kamerák felvételei alapján keresi az elkövetőket.

A DK szerint „mára általános, hogy a hatalom az egységes ellenzék jelöltjeinek plakátjait rongálja, de airsoft fegyverek bevetése különösen cinikus és fenyegető akkor, amikor egy háború dúl a szomszédunkban”. Szerintük ez figyelmeztetés az egész országnak: ha marad a Fidesz és a háborús retorikára épülő uszító gyűlöletkampányok, akkor Magyarországon nem lesz béke.

A plakátrongálás 2022-ben (is) elkerülhetetlen része a választási kampánynak. A Momentum például Fidesz.ru matricákat ragasztgatott a kormánypárti plakátokra, de sok helyen átragasztották a népszavazásra buzdító plakátokat is. Jámbor András, az Egységben Magyarország jelöltje autóval üldözte a tettenért kormánypárti plakátrongálókat, Debrecenben pedig videóra vette a DK-s jelölt, amit letépkedik a plakátját, és Kósa Lajosét akasztják a helyére. Pest megyében hat településen tették tönkre az ellenzéki plakátokat egyetlen éjszaka alatt, máskor a kormány plakátjait rongáló aktivisták több órára fogdába kerültek. Február végén ugyancsak a népszavazási plakátokat írták át csupa olyan dologgal, amitől tényleg érdemes megvédeni a gyerekeket.

Nyitókép: DK

#Választás 2022#választás#airsoft#demokratikus koalíció#százhalombatta#plakátrongálás#választási plakát#dk

Címlapról ajánljuk