Választás 2022

Új szót alkotott az ellenzék a Fidesz elleni kampányban

rtl.hurtl.hu

2022. március 12. 12:36

„Védjük meg a gyerekeket A PEDOFIDESZTŐL!” – tanácsolják.

A szerintük a hatóságok által rejtegetett  fideszes pedofilok ügyeire hívták a fel a figyelmet, és a Fidesz gyermekvédelminek mondott, szerintük álságos kampánya ellen emeltek szót az Egységben Magyarországért pártszövetség politikusai szombati sajtótájékoztatójukon.

Az esemény végén egy nagy plakáton a „Védjük meg a gyerekeket” utáni szövegrészt leragasztották azzal, hogy „A PEDOFIDESZTŐL”.

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja kijelentette: nem kérnek a fideszes gyermekvédelemből, ha az arról szól, hogy rejtegetik a saját politikusukat, aki olyan gyanúba kerül, hogy a saját nevelt lányáról készített intim felvételeket, illetve hogy egy másik 13 éves lány sérelmére követett el szexuális visszaélést.

Demeter Márta országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a hivatali laptopján 20 ezer pedofil felvételt tároló Kaleta Gábor volt límai nagykövet ügyében a hatóságok „körömszakadtáig titkolóztak”, és az ítélet végül csupán 540 ezer forint pénzbüntetés volt, még a gyermekekkel kapcsolatos munkakörök betöltéséről sem tiltották el a volt diplomatát. Demeter szerint nemátalakító műtétek eddig meg sem fordultak a gyerekek fejében, de most már a Fidesz plakátjai láttán, kérdéseket tesznek fel. Az ellenzéki politikus fontosnak tartja, hogy a pedofil bűnözők a legszigorúbb büntetést kapják.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt emelte ki, hogy a gyerekeket a szegénységtől is meg kell védeni, mert az egyre többeket érint. Elmondta, hogy az új kormány emelni fogja a 2010 óta változatlan összegű családi pótlékot és gyest, valamint igazságosabbá fogja tenni a gyermekek után járó adókönnyítési rendszert, mert az most elsősorban a magasabb jövedelműeknek kedvez. Szerint az Orbán Viktor által folytatott homofób és transzfób kampány, a gyermekvédelminek hazudott népszavazás nemcsak általánosságban árt, hanem éppen ennek révén keletkeznek korábban nem létező veszélyek.

Fotó: Kuttner Ádám 

 

#Választás 2022#politika#kampány#gyermekvédelem#népszavazás#ellenzék#pedofidesz#egységben magyarországért#kálmán olga#demeter márta#tordai bence#pedofília#fidesz

Címlapról ajánljuk