Belföld

Jámbor Andrásék „autós üldözés keretében” kergették a tetten ért plakátrongálókat Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 12. 9:44

Az Egységben Magyarországért jelöltje szerint „fideszesek, fidelitasosok, fizetett emberek” szervezetten rongálták a plakátjaikat az éjjel.

Több mint ezer plakátot rongáltak meg szervezetten péntek este 8 és éjfél között a 6-os választókerületben. Erről Jámbor András, az Egységben Magyarországért közös józsefvárosi és ferencvárosi jelöltje számolt be a Facebookon.

Az ellenzéki összefogás pártjainak jelöltjét egy aktivistája riasztotta péntek este azzal, hogy egy csoport módszeresen matricázza a plakátjait. Ekkor Jámbor is kiment az utcára, és ő is tetten ért több rongálót. Mint azt a 444-nek elmondta, voltak, akik gyalog, létrával járták az utcákat, de egy autós csoportot is találtak, amelyet autóval követtek is egy darabon. Erről így írt Jámbor a Facebookon:

Az este folyamán több helyen is sikeres futóleckét adtunk a rongáló kormánypártiaknak. Egy esetben pedig egy autós üldözés keretében kergettük el őket. (...) Tapasztalatunk szerint egy kamera látványától és a „jó estét” köszönéstől elképesztő sebességgel tudnak menekülni a fideszesek.

Jámbor posztja szerint a történtekről bejelentést tettek, a rendőrség a közterületi kamerák felvételeit ki fogja kérni.


Nyitókép: Jámbor András/Facebook

#Belföld#választás#Választás 2022#jámbor andrás#plakátháború

Címlapról ajánljuk