Belföld

Egyetlen éjszaka alatt tönkretették az ellenzék plakátjait hat Pest megyei településen

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 14:00

Leszaggatták, festékkel fújták le vagy egyszerűen ellopták a plakátokat. Az ellenzéki jelölt szervezett akciót sejt, és feljelentést tett.

Nagymaroson, Szobon, Őrbottyánban, Váchartyánban, Vácdukán, Vácrátóton egyetlen éjszaka alatt szaggatták le, fújták össze festékkel, rongálták meg vagy lopták el az ellenzéki összefogás összes kihelyezett plakátját – írta közleményében az ellenzéki pártszövetség helyi szervezete, amit a Telex vett észre.

Pest megye 4-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltje, Vác jelenlegi alpolgármestere, Inotay Gergely azt közölte,

a plakátjainak megrongálása szerinte egyértelműen szervezett akcióra utal, emiatt a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat. Szerintük az akció szervezettségére utalhat, hogy egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon.

Nyitókép: Egységben Magyarországért

#Belföld#országgyűlési választás 2022#vác#választókerület#egységben magyarországért#plakát#rongálás#választás

Címlapról ajánljuk