Belföld

Meghekkelték a kormány népszavazási plakátjait

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 23. 14:09

A gyermeket ölelő, feltehetően orosz nő képéhez csupa olyan dolgot írtak, amiktől tényleg érdemes megvédeni a gyerekeinket.

Az rtl.hu-hoz eljuttatott fényképek tanúsága szerint aktivisták egy kis csoportja ötféle üzenettel alakította át a kormány „gyermekvédelmi” népszavazását reklámozó plakátokat. Ezek nagyjából két héttel ezelőtt jelentek meg nagy számban az utcákon, óriásplakátokon, citylight hirdetőhelyeken és a kisebb reklámfelületeken is.

A plakátokon szereplő kormányüzenet annyi, hogy „Védjük meg a gyerekeket! április 3-án szavazzunk nemmel!” A plakáton egy feltehetően orosz nő látható, amint egy feltehetően orosz kislányt ölel magához – a fotóról ugyanis a plakátok megjelenésekor kiderült, hogy egy oroszországi fotós képe, amit a Shutterstock fotóügynökségtől vásárolt meg a plakát tervezője a sokmilliárdos költségvetésű plakátkampányhoz.

Kormánypropaganda minden mennyiségben – Fotó: Nagy Attila Károly/rtl.hu

Ezekből a plakátokból sok az úgynevezett citylight hirdetési helyeken tettek ki, azaz buszmegállók, telefonfülkék megvilágított dobozaiban. Ezekből hekkelt meg párat a „Nem Faj,- és Nemváltó Magzatok, Csecsemőkorúak, Bölcsődeérettek és Óvodások Polgári Köre”, tiltakozva a

a kirekesztő, Faj,- és Nemváltó társainkat megköpködő, kortársainkat a hajhúzogatásra burkoltan biztató, csíbortaposó és minket abúzáló kormánypropaganda ellen.

– ahogy az rtl.hu-nak küldött közleményben fogalmaztak.

Fotó: rtl.hu

A plakáthekkelők az alábbi öt üzenetet helyezték el a politikai hirdetéseken:

Védjük meg gyerekeinket!

  • a reggel tilosban parkoló anyukák haragjától,
  • a játszótereken hagyott üvegtörmeléktől,
  • a gyalogátkelőhelyen leselkedő veszélytől,
  • a cseresznyeszedés közbeni lepottyanástól,
  • az agitprop bűzös mocskától.

Az „Áron, Máté, Márk, Noé, Bendegúz, Virág, Napsugár, Luca, Sára és a többiek” aláírással kapott levélből az is kiderül, hogy a plakátjavító aktivisták szerint értelmes dolgokra is fordíthatta volna a kormány a plakátokra költött pénzt:

Mondjuk kivakolhatták volna a csoportszobát, vagy adhatták volna a Bátor Táborosoknak, vagy látássérült kortársainknak. 

#Belföld#népszavazás#gyermekvédelmi törvény#plakát#propaganda#kormánypropaganda#hekkelés

Címlapról ajánljuk