Sztárbox

Jön a Sztárbox döntője, ezt kell tudni a vasárnapi meccsekről

rtl.hurtl.hu

2023. december 10. 9:29

Elérkezett a várva várt nap, este mindhárom kategóriában bajnokot avatnak. Férfi nehézsúlyban Árpa Attila és Brasch Bence, középsúlyban Molnár Áron és Rácz Jenő, a nők között pedig Berki Mazsi és Dobos Evelin küzd meg a végső győzelemért a Sztárbox szuperdöntőjében.

Dobos Evelin vs. Berki Mazsi

A hétvége legfeszítőbb kérdése a női döntő előtt az volt, hogy egyáltalán meg lehet-e rendezni a finálét, pénteken ugyanis jött a sajnálatos hír, miszerint Dobos Evelin csütörtök éjjel kórházba került, és bizonytalanná vált, hogy ki tud-e állni Berki Mazsi ellen. Evelin elkapott egy vírusfertőzést,  ahogy fogalmazott, „minden kijött belőle”, nagyon legyengült, és infúziót kapott a klinkán.

Vasárnap reggelre aztán kiderült, hogy a színésznő jobban van, és vállalja a meccset, sőt azt állítja, betegsége ellenére képes lesz száz százalékot nyújtani a ringben.

Kijelenthetem, hogy csodák igenis léteznek. Teljesen tünetmentes vagyok, kicsattanok az erőtől, 100%-ot bele tudok tenni és ma ringbe szállok a bajnoki övért! 

– írta az Instagramon, az rtl.hu-nak pedig azt is hozzátette, hogy szombat este már edzett is egyet, ami nagyon jól sikerült. „Nagyon szeretnék győzni, és mindent meg fogok tenni ennek érdekében.”

Ehhez azonban valószínűleg lesz egy-két szava Berki Mazsinak is, aki rendkívül magabiztosan menetelt a Sztárbox döntőjéig, Kovács Kokó István szerint már az elején őt tartották a női mezőny favoritjának a látottak alapján, de a verseny során aztán nagyon szépen felnőtt felnőtt hozzá Dobos Evelin.

Mazsi szombaton egy videót is közzétett arról, milyen bombaformában van, Evelin és edzője, Dobrádi Zsolt pedig a Reggeliben arról beszélt, mivel készülnek Mazsi ellen, és hogyan szellemül át Evelin a ringben.

Az utolsó hét felkészüléséréről a Fókusz is forgatott mindkét versenyzővel:

Brasch Bence vs. Árpa Attila

Ez az az összecsapás a vasárnapi döntők közül, amit totónyelven szólva, nyugodtan nevezhetünk országos egyesnek, hiszen Brasch Bencét sokan már a negyeddöntő után a súlycsoport esélyesének kiáltották ki, amikor pedig KKevin után Szegedi Fecsót is kiütötte, csak még tovább nőtt az ázsiója. A Vígszínház színésze maga sem bocsátkozik felesleges álszerénységbe, céltudatos versenyzőként többször kijelentette már a Sztárbox során, hogy ő bizony a bajnoki övért érkezett ebbe a műsorba. A 32 éves Braschban minden megvan ahhoz, ami a sikehez kell: már korábban megszerzett alapjaira egy rendkívül fegyelmezett, már-már fanatikus felkészülést épített rá, aminek remek kondíció, kicsiszolt technika, jelentős ütőerő lett az eredménye. Mindezen képességhez pedig hideg fej és taktikai érzék is társul a szorítóban, hiszen KKevin és Szegedi Fecsó is megpróbálta legyalulni a ringben, ő azonban derekasan állta a rohamokat, és a megfelelő pillanatokban mindent elsöprően sújtott le ellenfeleire.

Árpa Attila és edzője, Bogdán Zsolt Golyó sem vitatja, hogy nem ők számítanak a favoritnak. „Tisztában vagyunk az esélyeinkkel, mindenki leír minket, és ez valahol érthető is, mivel Ati ötvenen felül van, hét hónapja kezdett bokszolni a nulláról. Úgy kezdtük, hogy hátulról ütötte a balegyenest. Brasch Bence régebb óta bokszol és húsz évvel fiatalabb, ez hatalmas előny” – mondta Golyó az rtl.hu-nak adott interjúban, ám azt is hozzátette:

azért engedje már meg mindenki nekünk, hogy megpróbáljunk nyerni! A ringbe nyerni megyünk, nyerni akarunk!

Márpedig egy igazán mérvadó szakember, Kovács István szerint ez nem is lenne olyan nagy meglepetés, mint azt sokan gondolják, a siker kulcsa pedig Árpa bődületes ütőereje lehet. „Ha valaki ilyen elképesztő ütőerővel rendelkezik, mint Árpa Attila, arra kell összpontosítania, hogy legalább egyszer sikeresen be tudja vinni a találatot, és akkor bármi történhet. A nehézsúlyban sok ilyen mérkőzésről tudunk, szinte minden nagy bajnok volt padlón vagy vesztett el világbajnoki címmérkőzést kiütéssel” – fejtegette az rtl.hu-nak a Sztárbox szakmai supervisora.

Brasch Bence edzője, Flóris László ugyanakkor ennek az ellenkezőjére számít, ő a második menetre jósolja, hogy a bíró először rászámol majd Árpa Attilára.

Az 52 éves színész-producer pedig úgy látja, ellenfele 

jobban akarja az övet, mint én, és jobban meg is érdemli, mint én, de egy akadálya azért lesz, hogy megszerezze magának: a Farkas.

Rácz Jenő vs. Molnár Áron

Ha azt mondjuk, hogy Brasch Bence és Árpa Attila meccsén a legegyértelműbbek az esélyek, a középsúlyú döntőre ennek éppen az ellenkezője igaz. Rácz Jenő és Molnár Áron ugyan elég különböző úton jutott el a célig, de mindketten bizonyították, hogy nagyon is komoly ellenfelek bárki számára. A sztárséfnek mind a két korábbi mérkőzése óriásit szólt: a negyeddöntőben egy drámai képeket eredményező, óriási kiütéssel terítette le barátját, Kabát Pétert, majd egy rendkívül paprikás, botrányokkal körített, ezzel együtt döntőnek is beillő meccsen Istenes Bencét is legyőzte.

Molnár Áron eddigi teljesítményéről pedig talán az az mondja el a legtöbbet, hogy a döntősök közül eddig ő töltötte a legkevesebb időt a ringben. Frohner Fecót a második menet elején, Józan Lacit pedig már az első menetben lerendezte, mindkét versenyzőnek az edzője dobta be a törülközőt, elkerülendő egy még súlyosabb KO-t.

A színész-aktivista az rtl.hu-nak nem is tagadta, hogy szívesen bokszolt volna többet, sőt szíve szerint mindenkivel megmérkőzött volna a súlycsoportjából. „Semmit nem lehetett látni abból, amit tudok. Esetleg egy kis terelgetéstechnikát, meg azt, hogy támadólag tudok fellépni, de ez semmi, még egy kombinációm sem volt. Sok olyan dolog van bennem, amit december 10-én, a döntőn akarok megmutatni, hogy el tudjam hozni az övet” – mondta.


Brasch Bence mellett egyébként Molnár volt az, aki már a kezdet kezdetén nyilvánosan is felvállalta, hogy neki a végső győzelem lebeg a szeme előtt, míg Rácz Jenő arról beszélt az elődöntő után, hogy ő már elérte a célját, és a finálé már csak a hab a tortán. Igaz, a séf már azt is többször említette, hogy nem híve a meccs előtti nagy szavaknak, ő a szorítóban nyújott teljesítményével szereti megválaszolni a kérdéseket, márpedig Kokó szerint ebben a párharcban ő az iskolázottabb bunyós.

Jenő technikásabb, viszont erőben az az érzésem, hogy Molnár Áron jobb, agresszivitásban és akaratban is erősebb. Nagy szakmai feladat lesz Jenő számára megoldani Molnár Áron rohamait. A nagyobb tudást Jenő birtokolja, de ne feledjük el, hogy Áron az első és a második meccsen is megmutatta: kőből van. Az edzőitől érkezett visszajelzések alapján ő nyerni akar, diadalra készül, és ezt a hitet Rácz Jenőnek össze kell törnie. Amíg ez a hit él, addig egy nagyon veszélyes ellenfél Molnár Áron 

– összegezte az olimpiai és profi világbajnok Kovács István, mi van a mérleg két serpenyőjében.  

#Sztárbox#rácz jenő#boksz#döntő#árpa attila#brasch bence#molnár áron#Berki Mazsi#dobos evelin#ma#előzetes

Címlapról ajánljuk