Sztárbox

Jön a Sztárbox második elődöntője, ezt érdemes tudni a vasárnapi meccsekről

rtl.hurtl.hu

2023. december 3. 9:21

Már csak a kirakós utolsó darabja hiányzik mindhárom súlycsoportban, vasárnap este kialakulnak a Sztárbox döntőjének párosításai. A második elődöntőben Molnár Áron – Józan László, Dobos Evelin – Nyári Dia és Árpa Attila – Pintér Tibor összecsapásokat láthatunk a fináléba jutásért.

Molnár Áron vs. Józan László

Ahogy az első elődöntőben a Brasch Bence – Szegedi Fecó párosítás, ezúttal a két színész találkozója az az összecsapás, ahol előzetesen papírformáról lehet beszélni. Molnár Áront legalábbis szinte mindenki a döntőbe várja, vagy akár a középsúly favoritjaként emlegeti, aki hajlandó volt az esélyeket latolgatni a Sztárbox mezőnyéből, illetve a közönség soraiban nyialtkozó hírességek közül. Tény, hogy Molnár Áron rendkívül imponáló teljesítménnyel ütötte ki Frohner Fecót a 2023-as Sztárbox nyitómérkőzésén, és az önbizalommal sem áll hadilábon, mint egyszer megjegyezte, akár nehézsúlyban is szívesen elindulna.


Nagy hiba lenne ugyanakkor leírni Józan Lacit, noha mindössze 1 százalékon áll az rtl.hu szavazásán, amelyet még az elődöntők előtt raktunk ki arról, hogy kik lesznek a Sztárbox végső győztesei (ebben a súlycsoportban jelenleg nagy előnnyel, 52 százalékkal Rácz Jenő vezet, de ugye már kétszer látthatták bokszolni és nyerni a nézők).

A jámbor színész – aki ringben szeretné magából kihozni az állatot – ugyan nem KO-val didalmaskodott, de meggyőző felkészültségről tett tanúbizonyságot azzal, ahogy felőrölte a bronxi bunyókban edződött Kállay-Saunders Andrást. Pedig az énekes az első menetet még megnyerte, Józan azonban  képes volt váltani, ahogy fogalmazott, „átkattant valami az agyában”.


„Molnár Árontól eddig azt láttuk, hogy elsöprő erővel rohamoz. Nagyon nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki meg akarja állítani. Józan László helyében én arra törekednék, hogy elvezessem Molnár Áron energiáját, nem lenne jó taktika leállni verekedni vele. Lábmunkával meg lehet ezt oldani, és valahogy meg kell őt zavarni” – magyarázta Kovács István Kokó az rtl.hu-nak, ő milyen taktikát alkalmazna Molnár Áron ellen.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy két résztvevő nemcsak kolléga, de nagyon jó barát is, korábban hat éven keresztül készültek egy öltözőben. Ebben a súlycsoportban láttunk már egy hasonlóan baráti párosítást Rácz Jenő és Kabát Péter meccsén, reméljük, ezúttal ugyanolyan izgalmas, de azért kevésbé drámai kimenetelű lesz a csata.

A győztes az Istenes Bencével végül békét kötő sztárséffel bokszol majd a döntőben.

Dobos Evelin vs. Nyári Dia

A nők között eddig nem volt kiütés, amiben az általuk viselt fejvédőnek is szerepe lehet. Dobos Evelin szokatlan fejvédője külön is téma volt a Sáfrány Emese elleni győzelme után, míg Kokó el nem oszlatta félreértéseket: a szemvédő plexi – melyre Dobos Evelin szemműtétje miatt volt szükség – semmiféle előnyt nem jelentett a színésznőnek, legfeljebb a dolgát nehezítette meg. Ennek ellenére a szakmai supervisor szerint nagyon impresszív volt az első meccsén Evelin, akit legutóbb a ring mellett láthattunk a Sztárboxban, amikor teljesen lesokkolta Kabát Péter kiütése.


Ellenfeléhez hasonlóan Nyári Dia is egyhangú pontozással győzte le Járai Kírát, a meccsükön csak úgy záporoztak az ütések. Abban a párosításban többször szóba került a két fél közötti korkülönbség is, ez azonban ezúttal biztosan nem lesz döntő tényező, hiszen mindössze két év van Dia (29) és Evelin (31) között.


A párharc győztesére Berki Mazsi vár a női döntőben.

Árpa Attila vs. Pintér Tibor

Árpa Attila tartja eddig a Sztárbox legrövidebb meccsének rekordját, az első gálán már az első menetben kiütötte Nagy Ervint. 


Kevésbé mérhető teljesítmény, de alighanem kevesen szállnának vitába azzal, hogy Pintér Tibor meg az eddigi leglátványosabb bevonulást tudhatja magáénak – márpedig a bevonulás nagyon is fontos része a show-nak –, Tenya ugyanis fogalálkozásához hűen lóháton érkezett a ringbe, ahol nem mellesleg ő is kiütéssel verte Dobrády Ákost.


Érdekesség, hogy Árpa a győzelme ellenére dicséret helyett kritikát kapott az edzőjétől, amivel ő is egyet tudott érteni. 

Amit 6-7 hónapon keresztül tanított nekem, abból sok mindent nem alkalmaztam, nagyjából úgy bokszoltam, mintha soha nem tanultam volna. Inkább olyan volt, mintha egy kocsmába belöktek volna, hogy „Tessék, verd meg ezt az embert!” 

– fogalmazott az rtl.hu-nak adott interjúban, és hasnolóképp látta Pintér első produkcióját is.„Biztosan Tenya is jobban tud bokszolni, mint az első meccsén, ami – valljuk be őszintén – leginkább egy csapkodás volt, de én sem vagyok kivétel, én is nagyjából ezt csináltam” – mondta.

A technikát persze nem feltétlenül érdemes számon kérni Tenyán, hiszen elmondása szerint a szorítóban sikerült neki „az önkívületi állapot első bugyrába bejutni”, ahol „a tudatod és a tested fölött elkezd parancsolni valami ősi dolog”.


Az őserő vitathatatlan, az impozáns izmok azonban a ringben akár hátrányt is jelenthetnek.

„Én, ha az ő ellenfelének az edzője lennék, egész biztosan arra hívnám fel a figyelmet, hogy próbáljuk meg elnyújtani a mérkőzést, az elején biztonságra törekedni magas fedezékkel, vagy jó lábmunkával megúszni a hatalmas ütéseket. Pintér Tenya izomzata kevésbé alkalmas 8 perces küzdelemre, mint bárki másé ebben a mezőnyben” – mondja Kokó, és szakvéleményével rezonálnak Árpa Attila várakozásai is:    

A kérdés az, hogy a második mérkőzésre tényleg mindketten kicsit higgadtabban tudunk nekiállni a dolognak, és akkor tényleg bokszmérkőzést, vagy nyomokban bokszmérkőzésre hasonlító eseményt fognak látni a nézők. Ha nem, akkor cséphadarás lesz. Akkor vagy így, vagy úgy, de nagyon gyorsan véget fog érni a mérkőzés valakinek.


Akármi lesz is a vége, a győztesnek a félelmetes Brasch Bencével kell majd megküzdenie a Sztárbox nehézsúlyú bajnoki címéért.

#Sztárbox#boksz#elődöntő#árpa attila#pintér tibor#pintér tenya#nyári dia#dobos evelin#molnár áron#józan lászló#ma

Címlapról ajánljuk