Sztárbox

Jelenthetett előnyt Dobos Evelin szokatlan fejvédője a Sztárboxban? Kokó megmondja

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. november 7. 15:14

A második Sztárbox-gálát Dobos Evelin és Sáfrány Emese mérkőzése nyitotta meg, ami Evelin győzelmével zárult a bírók egyhangú pontozása alapján. A két női versenyző eltérő fejvédőt viselt, Evelinén szemvédő is volt, Emeséén viszont nem. A Sztárbox szakmai supervisorát, Kovács Kokó Istvánt kérdeztük róla, befolyásolhatta-e ez a különbség a mérkőzés alakulását.

A Sztárbox indulása előtt pontosan meghatározták a mérkőzések szabályait, ebbe beletartoztak a védőfelszerelések is. A női versenyzők fejvédőt is kaptak, először mindenki ugyanolyat, de többen közülük jelezték, hogy nem elégedettek vele, ezért mindannyian engedélyt kaptak rá, hogy válasszanak maguknak olyan fejvédőt, ami kényelmes számukra.

A fejvédő semmiféle extra előnyt nem hordoz, olyat nem tud, hogy megnyerje a mérkőzést, olyat sem tud, hogy többet üssön, mint a másik. Ha valaki elveszti a mérkőzést, kereshet valamilyen kifogást, de ez gyenge kifogás, inkább csak azt eredményezi, hogy azt gondolja róla az ember: rossz vesztes. Ezt a mérkőzést Dobos Evelin azzal nyerte meg, hogy többet ütött és talált 

– mondta Kovács Kokó István, a Sztárbox szakmai supervisora az rtl.hu-nak.  

Jelenthetett előnyt Dobos Evelin szokatlan fejvédője a Sztárboxban? Kokó megmondja

A Dobos Evelin szemét megműtötték, így a rajta látott fejvédőn egy szemvédő plexi volt, ami nem akadályozta abban az ellenfelet, hogy eltalálja a fejét. Ellenben annak a versenyzőnek megnehezíti a dolgát, aki ilyen védőfelszerelést visel.

Én felpróbáltam már hasonló fejvédőt és nagyon zavart a látásban, mert benne van a látótérben, és bármennyire is átlátszó, nem annyira, mintha nem lenne ott. Ráadásul a plexi miatt 3-4 centivel előrébb van a találati felület, tulajdonképpen meghosszabbítja a fejet és könnyebb ütést bevinni rá 

– tette hozzá Kokó.

A Sztárbox szakmai supervisora azt is elárulta: a felszereléssel akkor lehet csak előnyhoz jutni, ha a bokszkesztyű mérete, minősége nem egyezik az ellenfeleken, de a fejvédő nem olyan felszerelés, ami bármilyen előnyhöz juttathatja a versenyzőt.

A Dobos Evelin-Sáfrány Emese mérkőzés:

#Sztárbox#rtl#dobos evelin#kokó#kovács istván#fejvédő#szemvédő plexi#sáfrány emese#ma#boksz

Címlapról ajánljuk