Ez a pierogi Jamie Oliver új kedvence – Te is imádni fogod!
2025. április 20. 10:00
A brokkolis-cheddaros pierogi édes paradicsomszósszal egy igazi tavaszi ínyencség. A lengyel konyha ikonikus töltött tésztájának Jamie-féle verziója puha, ízletes batyukat rejt, amelyeket a selymes paradicsomszósz tökéletesen kiegészít.
Az RTL OTTHON csatorna áprilisi gasztroműsorai gondoskodnak róla, hogy minden főzni szerető néző inspirációt meríthessen. A sztárszakács, Jamie Oliver minden délelőtt Jamie hétköznapi kajái című műsorával érkezik, hogy megmutassa, hogyan készíthetünk gyors, egyszerű és isteni fogásokat.
Az egyik kihagyhatatlan recept a brokkolis-cheddaros pierogi édes paradicsomszósszal, amely egy igazi tavaszi ínyencség. A lengyel konyha ikonikus töltött tésztájának Jamie-féle verziója puha, ízletes batyukat rejt, amelyeket a selymes paradicsomszósz tökéletesen kiegészít.
Brokkolis-cheddaros pierogi
Hozzávalók (2 adag):
- 100 g liszt + egy kevés a nyújtáshoz
- 1 nagy méretű tojás
- 1 fej brokkoli
- 25 g Cheddar sajt
- ½ csokor metélőhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj
- 1 x 400 g konzerv paradicsom
Elkészítése:
- Keverd össze a lisztet, tojást és egy csipet sót, amíg sima tésztát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet. Gyúrd 2 percig egy enyhén lisztezett felületen, majd fedd le és tedd a hűtőbe pihenni.
- A brokkoli szárának kemény végét vágd le, majd a rózsákat válaszd szét. A szár maradék részét 2 cm-es darabokra vágva főzd a rózsák kétharmadával együtt forrásban lévő vízben 8 percig.
- Szűrd le, majd törd össze villával, reszeld hozzá a Cheddar sajtot, aprítsd fel a metélőhagymát és keverd bele a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és hagyd kihűlni.
- A tésztát oszd nyolc részre, majd mindegyiket nyújtsd ki kb. 14 cm átmérőjű kör alakúra. Helyezz egy kis adag tölteléket az egyik oldalra, majd a tészta szabad részét nedvesítsd meg vízzel, és hajtsd rá. A széleit csavard be, hogy jól záródjon.
- Egy nagy serpenyőben melegíts ½ evőkanál olívaolajat közepes lángon, majd tedd bele a pierogikat és a félretett brokkoli rózsákat. Önts alá 1 cm forrásban lévő vizet, fedd le, és párold 4 percig. Ezután vedd le a fedőt, és süsd aranybarnára az alját.
- Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát 1 teáskanál olajon, majd öntsd rá a paradicsomot, és 2 percig hagyd rotyogni. Ízesítsd sóval, borssal.
- Tálaláskor a pierogikat locsold meg a paradicsomszósszal, és szórd meg a maradék metélőhagymával.
Ez az egyszerű, mégis zseniálisan finom recept garantáltan meghozza a kedvet a főzéshez! Ha szeretnél még több hasonló inspirációt meríteni, ne hagyd ki Jamie Oliver műsorait az RTL OTTHON csatornán minden délelőtt!
AJÁNLÓ: Csak 20 perced van? Készítsd el Jamie Oliver fokhagymás kenyerét!
Fotó: RTL OTTHON