Reggeli

Miért engedte el a rendőrség az Árpád hídi baleset okozóját?

rtl.hurtl.hu

2024. július 5. 10:15

Szerda reggel kábítószer-fogyasztás miatt előállították, majd elengedték a rendőrök a férfit, aki csütörtök hajnalban ellopott egy taxit, és három ember halálával járó balesetet okozott az Árpád hídon. Miért nem jártak el másképp a rendőrök? Dr. Ács Tibor ügyvédet a Reggeliben erről is kérdeztük.

Az ügyvéddel először azt tisztáztuk, milyen jogi lehetőségek vannak a büntethetőségre így, hogy a balesetet okozó férfi is meghalt a karambolban. „Ha valaki meghalt, nem lehet felelősségre vonni” – szögezte le dr. Ács Tibor, hozzátéve, hogy a gyakorlat nem ilyen egyszerű. Előfordul például, hogy van egy bűnsegéd, bár ez a jelenlegi helyzetben kevésbé valószínű, de a hatóságok a közvéleménynek is meg akarnak felelni, és akkor is megállapítják, hogy mi történt, ha a tettes már nem él. 

Egészen filmszerű, hogy az eddig ismert információk alapján a rendőrség reggel már előállította kábítószer-fogyasztás miatt az ámokfutót, de aztán elengedték. Az ügyvéd szerint ilyenkor valóban nem szokásos eljárás az őrizetbe vétel. Hozzátette: bár nem ismeri a részleteket, de ha azért riasztották a rendőrséget a férfihoz, mert erőszakosan viselkedett, akkor lehet, hogy indokolt lett volna az őrizetbe vétel. 

Lehet, hogy egy picit gondosabbak lehettek volna

– magyarázta. Dr. Ács Tibor a Reggeliben arról is beszélt, hogy számíthatnak-e kártérítésre a balesetben érintettek. 

Az RTL Híradó riportja a tragédráiól:

#Reggeli#rtl#Videó#Baleset-bűnügy#árpád híd#baleset#árpád hídi baleset#taxi#ügyvéd#dr. ács tibor

Címlapról ajánljuk