Reggeli

Sárközi Ákos bombaformában készül a Sztárboxra: Fel kell vennem a kesztyűt a fiatalokkal

rtl.hurtl.hu

2024. július 4. 12:58

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf és párja, Sárközi Évi voltak a Reggeli vendégei. Téma volt természetesen a Sztárbox most érkező évada, ugyanis Ákos is versenyezni fog, mégpedig a férfi könnyűsúlyban. De hogy áll a felkészüléssel, mi a legnagyobb kihívás számára? És mit szól az egészhez Évi?

A Sztárbox hamarosan újra a képernyőn: a többfordulós versenysorozat idén még egy súlycsoporttal bővül. Szerdán be is mutattuk a férfi könnyűsúly nyolc résztvevőjét, akik között Sárközi Ákos séf is megméretteti majd magát.

A felkészülés szempontjából biztosan jó lenne másfél-két év. Én sosem bokszoltam, ez az első találkozásom a sporttal

– mondta a sztárséf, aki már a tavalyi szériát is végigszurkolta, és nagyon megtetszett neki a hangulat. Amikor megkapta a felkérést, egy kicsit ugyan elgondolkozott, de végül belevágott, és a felkészülést is idejekorán elkezdte.

Kanapén ülve nagyon könnyű mondani, hogy milyen két percet a ringben lenni. Egyre jobban megismerve a helyzetet, azt kell mondanom, ez egy kemény sport

– nyilatkozott elismerően Sárközi, aki nagyon komolyan veszi a felkészülést. „Nekem készülnöm kell olyan szempontból is, hogy én vagyok a legidősebb a súlycsoportomban, fel kell vennem a kesztyűt a fiatalokkal” – fogalmazott.

Sárközi Ákos bombaformában készül a Sztárboxra: Fel kell vennem a kesztyűt a fiatalokkal
Felesége és gyerekei is teljes mellszélességgel kiállnak mellette, és támogatják.


Saját bevallása szerint mindig csapatjátékos volt, de azt mondta, most kipróbálja magát egy olyan sportban is, ahol minden rajta múlik majd. Szerencsére – bár napi 3-4 edzést nem egyszerű beilleszteni a napi rutinba – felesége és gyerekei is teljes mellszélességgel kiállnak mellette, és támogatják.

De mit szólt a hírhez Sárközi Évi?

Nem azt mondom, hogy nem féltem, de bízom benne. Nagyon karakán és kemény ellenfél lesz

– mondta Ákos festőművész felesége. Hozzátette: tényleg teljes embert kíván a felkészülés, de a család nagyon sokat segített és fog is segíteni Ákosnak.

Miért szeret Ákos éhesen főzni, van-e kapcsolat a boksz és a főzés között? Kiderül a fenti videóból.

 

#Reggeli#rtl#sárközi ákos#Videó#boksz#Sztárbox#Sport#felkészülés#sárközi évi

Címlapról ajánljuk