„Döbbent csend volt, nem bírtam ki sírás nélkül” – távozik a Karinthy Frigyes Gimnázium angoltanáraBálint Gábor, a Karinthy Frigyes Gimnázium angoltanára magániskolában kapott munkát.
Reggeli

„Döbbent csend volt, nem bírtam ki sírás nélkül” – távozik a Karinthy Frigyes Gimnázium angoltanára

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 11:03

Bálint Gábor, a Karinthy Frigyes Gimnázium angoltanára magániskolában kapott munkát.

Bálint Gábor nem lepődött meg azon, hogy megszavazták a státusztörvényt, de sajnálja, hogy ez a válasza a kormánynak a tavaly óta tartó megmozdulásokra. 

A Karinthy Frigyes Gimnázium volt angoltanára a Reggeliben elmondta, valójában nem is akart tanár lenni, de 2000 körül elkezdett nyelviskolában, majd alapítványi iskolában tanítani. 2008 óta pedig a Karinthyban dolgozott. 

Nagyon szeretett tanítani, de eljött az a pont, amikor mentálisan már nem tudta folytatni, mondta. 

Amikor novemberben hat kollégámat kirúgták, az egy nagyon nagy sokk volt, akkor valami megtört bennem

– fogalmazott. 

Végül úgy döntött, hogy elmegy a jelenlegi munkahelyéről, és a magánszférában helyezkedik el. Felidézte: a legnehezebb az volt, amikor ezt a gyerekeknek is el kellett mondania. 

Amikor bementem hozzájuk, az nagyon nehéz volt. Amikor elmondtam nekik, döbbent csend volt. Nem bírtam ki sírás nélkül. Sajnálták nagyon, de úgy láttam, hogy megértik, miért teszem ezt

– mondta Bálint Gábor, aki szerint valahol példát is tudott mutatni a diákoknak, hogy van egy pont, amikor az embernek ki kell állnia magáért.

Hozzászólna? Keresse fel Facebook oldalunkat is👍

#Reggeli#Videó#Belföld#oktatás#pedagógusok#státusztörvény#felmondás#karinthy frigyes gimnázium

Címlapról ajánljuk