Reggeli

„Ki a franc akar galandférges lenni?” – ez az öt legveszélyesebb diéta

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 8:17

Készülünk a karácsonyi kaja-rohamra, és lehet már sokan most kinézték, hogy melyik tuti diétával fognak lefogyni az ünnepek után – nekik szedtük össze dr. Tóth Tamással a világ legveszélyesebb diétáit, amit inkább mellőzzünk.

Dr. Tóth Tamás obezitológus diétás módszerek terén toleránsnak tarja magát, de a galandféreg-diéta még nála is kiverte a biztosítékot.

Logikailag is nonszensz, hogy egy néhány dekás állat megeszi helyettünk a kaját, de ki a franc akar galandférges lenni?

– teszi fel a kérdést Dr. Tóth.

Hasonlóan káros a bébiételeken alapuló diéta, ami ugyan nem egészségtelen, viszont egy átlagos felnőtt napi kalóriaigényétől messze elmarad.

Akinél arra van szükség, hogy 800 kalória alatt vigyen be, annak kórházban illik feküdnie. Nyilván három bébiétel ez alatt van

– magyarázta.

Az 1950-es évek nagy divatja volt a HCG-diéta, amelynek lényege, hogy HCG hormont kellett szedni, a napi kalóriabevitelt pedig 500-on tartani.

Dr. Tóth Tamás viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy bármit is szedünk, ha 500 kalóriát viszünk be egy nap, mindenképpen fogyni fogunk. A szervezet kiéheztetése azonban súlyos következményekkel jár, 

akár halállal is végződhet.

A csokoládé-, gyümölcs-, popcorn diétákkal szintén az a gond, hogy ezek egyoldalú táplálkozást takarnak, ami tartósan szintén egészségkárosodáshoz vezethet.

A Master Cleanse diéta még mindig elég népszerű, a lényege, hogy a diétázó tíz napig cukros dzsúszt, borsot, limonádét fogyaszt.

Az egésznek az energia alultáplálás a logikája, az a baj, hogy ezt tíz napig javasolják 

– magyarázza a szakértő. Az egyoldalú hiánytáplálkozás rendkívül káros, ebben ugyanis semmi fehérje nincs, a szervezet pedig először nem a zsírt, hanem az izmot kezdi lebontani.

 

#Reggeli#Videó#dr. tóth tamás#diéta#Életmód#rtl

Címlapról ajánljuk