Reggeli

Mennyi lesz a rezsi? Azok járnak majd rosszabbul, akik dominánsan gázt használnak

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 10:01

Brückner Gergely szakújságíró a Reggeliben fejtette ki részletesebben, hogy mire számíthat a magyar lakosság rezsiügyben a következő hónapokban.

Az elmúlt napokban szinte mindenki azt számolja, hogy mennyi lesz a rezsije a következő időszakban. Brückner Gergely szerint azok járnak majd rosszabbul, akik dominánsan gázt használnak, hiszen a gáz esetében hétszeres áremelkedés várható, míg az áram esetében mindössze kétszeres a szorzó.

Az orosz függés nagyobb a gáznál, mint a villamosenergiánál

– magyarázta a telex.hu szakújságírója.

Brückner szerint a legrosszabb helyzetben azok az alacsony jövedelmű emberek vannak, akiknek kedvezőtlen energiahatékonyságú házat kell fenntartaniuk.

A szakújságíró továbbá rávilágított egy másik jelentős problémára: ha egy vételezési helyen sokan élnek együtt – például több generáció egy ikerházban –, ők ugyanazt a mennyiséget kapják rezsicsökkentett áron, mint egy egyedül élő ember, hiába nagyobb a fogyasztásuk. A nagycsaládosokat ugyanakkor kedvezményekkel segíti a rendelet.

Azoknak viszont kevésbé jelent majd problémát a rezsiemelés, akik az utóbbi években környezetbarát fűtéskorszerűsítést hajtottak végre otthonukban.

Brückner szerint megfordult a világ, hiszen a korábban ingyenes töltéssel és árkedvezményekkel népszerűsített elektromos autózás mostantól nem fogja annyira megérni.

Hirtelen jobb lett az üzemeltetése egy belső égésű motorral működő autónak, mint egy elektromosnak

– mondta Brückner, utalva az üzemanyag-árstopra és a villamosenergia díjának emelkedésére.

A szakújságíró ugyanakkor sok szempontból pozitív lépésnek tartja ezt a rendeletet, és kiemelte, hogy így remélhetőleg többen elgondolkoznak majd az energiahatékonyságon és a spóroláson.

#Reggeli#brückner gergely#rezsi#rezsicsökkentés#villamosenergia#áram#gáz#Videó#RTL Klub#rtl#Gazdaság#rezsiemelés

Címlapról ajánljuk