Reggeli

Lezárják a 3-as metró Nagyvárad és Lehel téri állomásait

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 8:23

Utolsó szakaszába lép május 14-én az M3-as metró rekonstrukciója. Több felújított állomást átadnak, másokat azonban lezárnak az utazóközönség előtt. Utánajártunk, mire számíthatnak hétfőtől azok, akik a közösségi közlekedést használják munkába járáshoz. Persze az autósoknak is adunk tippeket, hogy milyen útszakaszokat érdemes elkerülni, hiszen dugóban ülni senki nem szeret.

A legfontosabb változások az M3-as metró közlekedésben május 14-től június 18-ig:

  • Május 16-tól, hétfőtől hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Május 14-től, szombattól hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a tér környéke az M30-as pótlóbusszal érhető el.
  • A metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg belvárosi területeket.
#Reggeli#RTL Klub#peller mariann#rtl#budapest#papp gergő#tömegközlekedés#bkk#m3-as metró#borsi dávid

Címlapról ajánljuk