Reggeli

Repceolaj válthatja a napraforgóolajat a háború miatt

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 8:12

Európa éléskamrájaként szokták emlegetni Ukrajnát, de hogy valójában mennyire fontos szerepe van az országnak a mai élelmiszeriparban, azt csak most érezzük igazán.

Európa éléskamrájaként szokták emlegetni Ukrajnát, de hogy valójában mennyire fontos szerepe van az országnak a mai élelmiszeriparban, azt csak most érezzük igazán. A háború miatt leállt a búza, kukorica, szója, napraforgó szállítása, amit Ukrajna megtermel, nem hagyja el az országot. 

Ennek komoly hatása van, hiszen akik eddig hozzájutottak ezekhez az alapanyagokhoz, most nem kapnak belőle, a különböző helyettesítőknek pedig elkezd felmenni az ára. Például repceolaj válthatja fel a napraforgóolajat, de az Ukrajnából érkező alapanyagok kiesése minden növényi alapú élelmiszerre hatással lesz, szinte minden téren drágulásra kell számítani – osztotta meg a rossz hírt a Reggeliben Vörös Attila, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója.

#Reggeli#RTL Klub#peller anna#rtl#Gazdaság#lakatos márk#élelmiszerárak#drágulás#orosz-ukrán háború#gabona#élelmiszeripar

Címlapról ajánljuk