Reggeli

„Teljesen megőrült mindenki” – óriási a kereslet az új lakásokra

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 7:22

Kiugró volt a kereslet a lakóingatlanok iránt az év elején, különösen az új lakásokat keresik. A Reggeli vendége Balogh László ingatlanszakértő volt, akitől megtudtuk, hogy miért drágulnak tovább az albérletek és a lakások.

76 százalékkal több érdeklődés érkezett az eladó lakásokra januárban, mint decemberben – mondta a Reggeliben Balogh László. Az ingatlanszakértő hozzátette, különösen az új lakások iránt kezdtek el érdeklődni az emberek, annyira, hogy nem épül annyi, mint amennyire igény van jelenleg. Balogh kijelentette:

Az új lakásoknál teljesen megőrült mindenki, felrobbant a piac, óriási kereslet és ömlenek az új lakások is a piacra.

A szakértő elmondta, hogy azért is nőtt meg a kereslet, mert kedvezőbben lehet megvásárolni finanszírozási, azaz hitelszempontból, mint a használt lakásokat, miután a kormány a Zöld Otthon program keretében „mentőövet dobott” az új lakást vásárlóknak.

Hullámvasúton a budapesti lakásbérleti árak

Balogh elmondta, hogy a fővárosban szép lassan emelkedni kezdtek a bérleti díjak, miután a koronavírus-járvány miatt lecsökkentek. A vidéki városokban azonban egészen más a helyzet, csak töretlenül nőttek az árak.

Az ingatlanszakértő a Reggelinek elmondta azt is, hogy a közeljövőben valószínűleg emelkedni fognak az ingatlanárak, de nagy kérdés, hogy a hitelkamatok erősödésének milyen hatása lesz a keresletre, és az, hogy az infláció elől mennyien „menekülnek” az ingatlanpiacra

Nyitókép: Építkezés a XIII. kerület Reitter Ferenc utca és Szegedi út kereszteződésében. Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

#Reggeli#RTL Klub#rtl#Belföld#ingatlanárak#ingatlanpiac#emelkedés#balogh lászló

Címlapról ajánljuk