Külföld

Turbulencia ölt meg egy utast egy Londonból indult repülőn

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 13:27

A Singapore Airlines gépén többen megsérültek, miután erős turbulenciába került. 

Egy ember meghalt, többen pedig megsérültek a Singapore Airlines egyik járatán, miután a gép erős turbulenciába került – közölte kedden a légitársaság. A Londonból Szingapúrba tartó gép magyar idő szerint délelőtt tíz órakor Bangkokban kényszerleszállást hajtott végre

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi is történt a Boeing 777-300ER típusú gép fedélzetén, és azt sem, hogy mennyi utas sérült meg, és sérüléseik milyen súlyosak. A bangkoki repülőtérre több mentőautó is érkezett:

A gépen 211 utas és 18 fős személyzet volt – közölte a légitársaság. A szingapúri közlekedésügyi miniszter közölte, hogy a kormány segítséget nyújt az utasoknak és családjaiknak.

Öveket becsatolni!

Ahogy arról egy évvel korábban beszámoltunk, a következő évtizedekben érdemes lesz becsatolni az öveket, ha repülőgépre szállunk, ugyanis egyes kutatások szerint a klímaváltozás miatt duplájára is nőhet a veszélyes turbulenciák száma 2050-re. A közösségi oldalakon már most egyre több olyan videót osztanak meg, amelyeken a repülők félelmetes légörvényekbe keveredtek, többen pedig megsérültek. Kérdés, ha a klímaváltozás hatásai erősödnek, akkor végleg búcsút kell-e inteni a biztonságos repülésnek.

Nyitókép: A szingapúri légitársaság gép Bangkok repülőterén, miután kényszerleszállást hajtott végre, 2024. május 21-én. Fotó: Pongsak Suksi/Handout via REUTERS 

#Külföld#turbulencia#haláleset#singapore airlines#utasszállító#repülőgép

Címlapról ajánljuk