Külföld

Prigrozsin visszavonult, de rengeteg kérdést hagyott hátra

rtl.hurtl.hu

2023. június 25. 8:51

Jevgenyij Prigozsin Telegram-csatornáján pénteken közzétett hangüzenetében de facto hadat üzent a védelmi minisztériumnak. Közölte, hogy meg kell állítani Szergej Sojgu védelmi minisztert, és helyre kell állítani az igazságosságot Oroszországban. 25 ezres zsoldosseregével megindult Moszkva felé, a hatalom lázasan készült az összecsapásra, a mikor szombat este váratlanul bejelentették, hogy a sereg visszavonul, a lázadásnak vége.  

A szombati események összefoglalóját ide kattintva olvashatják, az eseményekkel kapcsolatos összes hírt pedig itt találják.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. június 25. - 8:50

Feloldották az útlezárásokat Oroszországban

Feloldották a korábban elrendelt útlezárásokat az oroszországi főútvonalakon – közölte  a TASZSZ hírügynökség az orosz Szövetségi Közúti Hivatalra hivatkozva.

Az M4-es autópályán Moszkva és Tula régióban azonban érvényben maradtak a forgalomkorlátozások 

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője szombaton este jelentette be, hogy visszahívta az orosz főváros felé vonuló zsoldosait annak érdekében, hogy elkerüljék a vérontást. A felfegyverzett orosz zsoldosok 200 kilométerre közelítették meg az orosz fővárost, mielőtt Prigozsin visszavonulásra szólította fel őket.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. június 25. - 8:35

Kivonulás Rosztovból

Szombaról vasárnapra virradóra néme levegőbe lődözés kíséretébn a Wagner-csapatok kivonultak Rosztovból. A város lakói konkrétan ünnepelték a zsoldosokat. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy Putyin-ellenesek lennének, de nem is túl biztató az elnök számára – jegyezte meg a Guardian.

 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. június 25. - 6:58

A Kreml bejelentette: ejtik a vádakat Prigozsin ellen, a Wagner vezetője Belaruszba távozik

A felkelésben résztvevő harcosok ellen sem emelnek vádat.

Az orosz vezetés bejelentette, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezetője Belaruszba távozik, ejtik a vádakat ellene, írja a Sky News.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Külföld#wagner-csoport#oroszország#jevgenyij prigozsin#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk