Külföld

Elkapták a szökött rabot, aki egy sztárorvos segítségével megrendezte a saját halálát a börtönben

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 12:59

Tanzániában fogták el és pénteken bíróság elé állították a dél-afrikai Thabo Bestert és barátnőjét, az orvos-celeb Nandipha Magudumanát. A páros és bűntársaik krimibe illó módon, a börtönbe egy holttestet csempészve megrendezték az életfogytiglanra ítélt férfi halálát, hogy észrevétlenül el tudjon szökni az őrizetből közel egy évvel ezelőtt.

A férfi azóta szökésben volt, de a Dél-Afrikát izgalomban tartó szövevényes bűnügyi történet  – melyről nemrégiben hosszabban is írtunk – csak néhány héttel ezelőtt láttak napvilágot.

A „facebookos erőszaktevőként” elhíresült Bestert több mint tíz éve ítélték el gyilkosság és kétrendbeli nemi erőszak miatt, most a csalás, az igazságszolgáltatás meghiúsítása, a szökés és a testi sértés vádjával is szembe kell néznie, míg a doktornőt a várakozások szerint a szöktetési terv részeként elkövetett gyilkossággal is megvádolják majd.

 Ő Dr. Nandipha Magudumana:


A csel lényege az volt, hogy egy holttestet juttattak be Bester börtönébe, majd tűz ütött ki Bester cellájában (alighanem szándékosa gyújtották fel), ahol az őrök már csak egy felismerhetetlenül elszenesedett tetemet találtak. A börtönt működtető biztonsági cég arról értesítette az állami büntetés-végrehajtást, hogy Bester saját magát felgyújtva öngyilkosságot követett el, így hivatalosan halottnak nyilvánították.

Később azonban a rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy a Besterként azonosított férfi egy fejét ért, tompa tárgy okozta ütéstől halt meg a tűz előtt.  Egy börtönőrt és Magudumana apját gyilkossággal vádolták meg a cellájában felismerhetetlenné égett holttesttel kapcsolatban. Sokan azt is állítják, hogy az illetékes tisztviselők szándékosan eltussolták az ügyet.

 

#Külföld#dél-afrika#börtön#szökés#tanzánia#bűnügy#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk