Külföld

Világszerte perek indultak a Twitter ellen, mert Elon Musk cége nem fizet lakbért

rtl.hurtl.hu

2023. január 24. 17:58

Ilyen rosszul állnának anyagilag?

A nemrég gazdát cserélt Twitter sem az Egyesült Államokban, sem Angliában nem fizette ki irodáinak legutóbbi bérleti díját, az ingatlanok bérbeadói bíróság előtt követelik az őket megillető összegeket, állította az angliai legfelsőbb bíróság kedden az MTI szerint.

A brit kereskedelmi ingatlanokat és egyéb befektetéseket kezelő független holding, a Crown Estate bírósághoz fordult, amiért állítása szerint a Twitter jelentős összegű bérleti tartozását halmozott fel. A vállalat londoni irodája a Picadilly Circus nívós negyedében található, a Crown Estate az ottani ingatlan bérleti hátralékának behajtása végett fordult bírósághoz hétfőn.

A vállalat központja San Francisco-ban kéthavi elmaradás után több mint hatmillió dollárral tartozik az épület főbérlőjének, aki még múlt pénteken nyújtott be keresetet a Twitter ellen az elmaradás miatt.

Az épületet tulajdonló Sri Nine Market Square nevű cég közlése szerint a Twitter a januári bérleti díj egy részét a kaucióból fedeztette, de így is több millió dollárral tartozik.

A vállalat egy másik San Franciscó-i irodájának főbérlője több mint 136 ezer dollár elmaradás miatt tett panaszt, de ugyanezen okból Seattle-ben is pert indítottak az Elon Musk tulajdonában lévő Twitter ellen.

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa az elmúlt hónapokban számos radikális változást jelentett be a vállalaton belül, a kifogásolható feltételek és munkakörülmények miatt pedig a cég dolgozóinak nagy hányada otthagyta munkahelyét. Musk hétfőn alperesként vett részt egy szövetségi bírósági tárgyaláson Kaliforniában, amiért 2018-ban a vádak szerint félrevezetően jelentette be a Tesla cég tőzsdei kivezetését, ezzel szándékosan manipulálva a vállalat részvényeinek árfolyamát.

Nyitókép: STR / NurPhoto via Getty Images

#Külföld#elon musk#twitter#tartozás#lakbér#per

Címlapról ajánljuk