Tudomány-Tech

Elon Musk ismét megpróbálkozik a fizetős kék pipával a Twitteren, ami elsőre katasztrofálisan sikerült

rtl.hurtl.hu

2022. december 11. 7:02

Talán majd most.

Ismét lehet fizetni a korábban a hivatalos fiókokat jelölő kék pipáért a Twitteren, adta hírül az AP News. A szolgáltatást először rögtön a platform megvásárlása után vezette be a milliárdos, a trollok és a csalók legnagyobb örömére.

A szolgáltatás havonta nyolc dollárba fog kerülni asztali számítógépeken, és 11 dollárba az iPhone-on. Akik ezt kifizetik, kevesebb reklámot fognak látni, hosszabb videókat posztolhatnak, és a tweetjeiket is kiemeltként kezeli az oldal.

A kék pipát eredetileg arra használta a Twitter, hogy hitelesítse azokat a fiókokat, amikről cégek, kormányzati szervek, újságírók, illetve hírességek osztanak meg tartalmakat. Miután Musk először felborította a hitelesítés folyamatát, a platformot elárasztották az olyan imposztorok, akik hivatalos forrásoknak adták ki magukat, közben pedig értelmetlen, hamis, vagy káros posztokat osztottak meg. Magát Muskot és cégeit is megszemélyesítették ezzel a módszerrel.

A Twitter végül napokkal az elindítása után megszüntette a fizetős kék pipát, a milliárdos pedig azt ígérte, hogy jobban átgondolják a funkció működését. A kékplecsnis káosz a tőzsdét is elérte, amikor egy kamuprofil posztja miatt beszakadt egy amerikai inzulingyár részvénye. Közben a vetélytárs Tumblr elkezdett haszontalan kék pipákat árulni, hogy Muskot szívassák.

Nyitókép: STR / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#pipa#hitelesítés#próbálkozás#káosz

Címlapról ajánljuk