Tudomány-Tech

A Twitter népe elzavarta volna Elon Muskot, de ő a háttérhatalom robotjaitól való félelmében érvénytelenítette a szavazást

Mohos MátéMohos Máté

2022. december 20. 6:20

Amikor Donald Trump fiókjának visszaállításáról indított szavazást, akkor ez még nem volt probléma.

Dübörög a szólásszabadság a Twitteren: ahogy mi is megírtuk, Elon Musk szavazást indított arról, hogy feladja-e a közösségi médiacég vezérigazgatói posztját. A szavazók 57,5 százaléka, majd’ tízmillió ember voksolt arra, hogy menjen.

Azonban úgy néz ki, Musk máris visszatáncolt a szavazás eredményétől, miközben korábba arról biztosította a világot, hogy mindenképpen teljesíti a köz akaratát.

Ekkor jött képbe Kim Dotcom, a korábban csalással vádolt internetes vállalkozó, aki azt írta Musknak: „Nem bölcs dolog egy ilyen szavazást kreálni, amikor te vagy a mélyállam első számú ellensége”, mivel szerinte a „mélyyállam” egy óriási twitteres robothadsereggel rendelkezik, és a „mélyállam” százezer munkatársa egyenként 30-40 fiókkal szavazott ellene.

Később hozzá is tette, hogy reméli, hogy ez a szavazás csak egy újabb zseniális ötlet volt Musk részéről a robotok kiszűrésére.

Itt kapcsolódott be a nem túl épületes beszélgetésbe az Unfiltered Boss nevű felhasználó, aki bemutatkozásában „kriptórajongónak” és „büszke kapitalistának” vallja magát, és azt írja, hogy a „Kaliforniai Népköztársaságban” él. Ő azt javasolta: csak azok vehessenek részt a twitteres szavazásokban, akik megvásárolták a kék pipát a fiókuknak, mivel „számunkra tényleg van ennek tétje”.


Musk annyit válaszolt: „Jó érv. A Twitter meg fogja ezt változtatni”. Így úgy tűnik, hogy a korábbi szavazás érvénytelenítve lett, és folytatódik a világ leggazdagabb emberének kalandja a közösségi médium élén.

A mélyállam robotjai amúgy nem jelentettek problémát novemberben a cégvezér számára, amikor Musk visszaállította Donald Trump fiókját, szintén egy hasonló szavazás után. Musk ügyes-bajos dolgairól nemrég az RTL Híradó is készített riportot.

Nyitókép: Facebook

#Tudomány-Tech#elon musk#twitter#szavazás#kék pipa#robot

Címlapról ajánljuk