Külföld

„Szabad vagy ma délután?” – bensőséges baráti viszony az Orbán-rajongó műsorvezető és a milliárd dollárra büntetett konteókirály között

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 17:33

Nyilvánosságra kerültek az üzenetek, amiket Tucker Carlson és Alex Jones váltottak. Öveket bekapcsolni.

A kezdetekben még aggódott a koronavírus miatt Tucker Carlson konzervatív amerikai műsorvezető, aki személyesen próbálta meggyőzni Donald Trumpot, hogy vegye komolyan a járványt. „Haver, én megpróbáltam” – írta később Alex Jones konteókirálynak, akit nemrég egymilliárd dollárra büntettek azért, mert veszélyes hazugságokat terjesztett az USA egyik legdurvább iskolai lövöldözéséről.

Ez és még sok más is kiderül a két férfi közötti üzenetváltásokból, amiket a Huffington Post szerzett meg. A két médiaszemélyiség konteókat, vicceket és baráti, támogató szavakat is megosztottak egymással abban a nyolc hónapban, aminek anyagai elérhetővé váltak a köz számára.

Többek között ilyesmiket osztottak meg egymással:

  • Egy cikket, ami szerint az UV-fény megöli a covidot. Erről Trump is beszélt egy sajtótájékoztatóján.
  • A Twitter tartalommoderálásáról, amivel szerintük akár egy választást is tudnak befolyásolni.
  • Mark Zuckerberget gúnyoló tartalmakat.
  • Arról is beszéltek, hogy ha a demokraták nyernek a 2020-as választásokon, akkor a Carlsont is alkalmazó Fox News-t is romba fogják dönteni. A demokraták nyertek, a Fox News még mindig működik.
  • „Le fognak tartóztatni? Istenem, ez eléggé eldurvult. Szabad vagy ma délután?” – írta Carlson.

A lap által megkérdezett szakértők szerint egyértelműen Jones volt az, aki Carlson kegyeit kereste a beszélgetések során. Nem is csoda, hiszen Carlson műsorával és közösségi médiás jelenlétével a konzervatív véleménybuborékok királyának számít, míg Jones-t egyre több médiafelület nem tűri el, ráadásul egy milliárdos pert is vesztett, aminek következtében csődbe ment. Erről korábban itt írtunk részletesebben.

Tucker Carlson, korábban dokumentumfilmet forgatott Magyarországról, valamint Orbán Viktorról, és adófizetői pénzen helikopterezett, amikor idelátogatott. A műsorvezetőnek különösen jó véleménye van a magyar miniszterelnökről, akivel a migrációról is beszélgetett.

Nyitókép: Sergio Flores / Getty Images / Szigetváry Zsolt / MTI

#Külföld#donald trump#Tucker Carlson#orbán viktor#covid#üzenet#per#barátság#alex jones

Címlapról ajánljuk