Külföld

A milliárdra büntetett konteókirály annyira ideges volt a capitoliumi zavargást vizsgáló bizottság előtt, hogy még a nevét sem tudta lebetűzni

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 18:58

Pedig nem olyan bonyolult, Alex Emerick Jones-nak hívják.

„Túl ideges” volt ahhoz Alex Jones a 2021 január 6-i capitoliumi eseményeket vizsgáló bizottság előtt, hogy lebetűzze a saját nevét, állította a konteókirály. A bíróság azonban ragaszkodott hozzá, így nekifutott, de elhibázta.

Jones a kérdéses időszakban az egyik leghangosabb támogatója volt Donald Trumpnak, akinek hívei az amerikai törvényhozás épületében randalíroztak. A férfi ismételten állította, hogy Joe Biden és a demokraták széleskörű, szervezett csalással nyertek ekkor.

A Vice szerint a meghallgatásán szinte minden kérdésre megtagadta a válaszadást, amire az USA alkotmányának ötödik módosítása jogosítja fel. A lap felidézi, hogy Jones a nyomozás kezdete óta ellenségesen viselkedett a nyomozókkal.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a műsorvezetőt nemrég majdnem másfél milliárd dolláros büntetésre ítélte a bíróság egy másik ügyben. A férfi ismételten állította, hogy az USA egyik legtragikusabb iskolai lövöldözése meg sem történt, aminek nyomán az áldozatok rokonait számos követője zaklatni kezdte. Portrécikkünket Jones-ról itt tudják elolvasni.

Nyitókép:  Tom Williams / CQ Roll Call / GettyImages

#Külföld#alex jones#capitolium#donald trump#bíróság#meghallgatás

Címlapról ajánljuk