Külföld

Orbán Viktor kedvenc trumpista műsorvezetője szerint a szexizmus ellen felszólaló nők miatt van ilyen sok lövöldözés az országban

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 18:43

További okokként az antidepresszánsokat és a videojátékokat nevezte meg.

Orbán Viktor kedvenc trumpista műsorvezetője, Tucker Carlson szerint szó sincs arról, hogy a túl engedékeny fegyvertartási törvények miatt van ilyen sok lövöldözés az USA-ban. A konzervatív Fox News arca szerint a sok lövöldözés oka:

  • marihuána
  • antidepresszánsok
  • videojátékok
  • pornó
  • a szexizmus ellen felszólaló, a férfiak privilégiumait kritizáló nők

„Azok, akikre [a lövöldözők] felnéznek, nagyrészt nők, akik soha nem hagyják abba azt, hogy az úgynevezett privilégiumról oktassák őket. ’Te férfi vagy, neked könnyebben megy’. Képzeljétek el ezt, és próbáljatok elképzelni egy egészségtelenebb, boldogtalanabb életet ennél. Ezért sok fiatal férfi megőrül Amerikában” – mondta a Newsweek szerint.

Carlson épp a chicago-i lövöldözés kapcsán fejtette ki elméleteit, ahol hat embert ölt meg egy fiatal férfi a függetlenség napján. Carlsont, akit zaklatással is vádolnak, még nyáron látta vendégül Orbán Viktor Magyarországon, de a Matthias Corvinus Collegium esztergomi eseményén is tartott előadást. Ekkor arról szóltak a hírek, hogy az előadás nagyjából 20 millió forintjába kerülhetett az MCC-nek.

A műsorvezető magyar honvédelmi helikopterrel is utazott az országban. Később a „Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért” című dokumentumfilmje miatt tért vissza ide. Közben saját műsorában is sokat méltatta Orbán Viktort és a magyar határpolitikát.

Korábban republikánus megszólalók más megfejtéseket is adtak arra, miért történik ilyen sok lövöldözés az országban. Például:

  • az abortuszok miatt
  • a mentális ellátás elégtelenségei miatt
  • azért, mert nem tartanak elég fegyvert maguknál az amerikaiak

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Külföld#tucker carlson#lövöldözés#amerika#orbán viktor#republikánus#fegyvertartás#chicago

Címlapról ajánljuk