Külföld

Texas kormányzója szerint a mentális ellátás hiányosságai miatt van ilyen sok lövöldözés – egy hónapja viszont még ő maga vett el 211 millió dollárt az ezzel foglalkozó testülettől

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 14:49

Greg Abbott republikánus politikus szerint nem az a gond, hogy könnyedén fegyverhez lehet jutni az USA-ban.

Greg Abbott, Texas republikánus kormányzója arról beszélt a 21 halált követelő iskolai lövöldözés kapcsán: „Nekünk, mint államnak és társadalomnak, jobb munkát kell végeznünk a mentális egészség területén. Mindenki, aki lövöldözni kezd, mentális problémákkal küzd. Pont. Nekünk kormányként most módszereket kell találnunk arra, hogy megoldjuk a mentális ellátás kihívását, és tegyünk valamit az ügyben.”

A KSAT viszont emlékeztet: Abbott maga volt az, aki áprilisban 211 millió dollárt vont el az Egészség és Emberi Ellátás Testületétől (HHSC), ami alá a mentális egészségügyi szolgáltatók tartoznak az államban.

Ezt a pénzt az ellátók helyett a határőrök kapták. A lap emlékeztet: egy texasi állami testület költségvetését sem nyirbálták meg olyan drasztikusan, mint most a HHSC-ét. Egy 2022-es tanulmány szerint Texas államban a negyedik leggyakoribbak a mentális betegségek az USA-n belül, az állami ellátás minőségében viszont ez a sereghajtó állam.

A texasi lövöldözéssel korábban az RTL Híradó részletesen is foglalkozott:

Nyitókép: Michael M. Santiago / Getty Images

#Külföld#texas#politika#greg abbott#lövöldözés#iskola#mentális egészség

Címlapról ajánljuk