KERESÉS search-close

amerika

92 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "amerika"

Egy 10 éves kislány mászta meg a világ egyik legismertebb szikláját

Egy 10 éves kislány mászta meg a világ egyik legismertebb szikláját, az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban található El Capitan-t. A 914 méter magas ikonikus hegyoldal legveszélyesebb útját először hat évtizede mászták meg, akkor 47 napig tartott az út. Ma egy átlagos felnőtt mászónak 2-3 napra van szüksége hozzá.

12 emberrel végzett az ámokfutó

Vérfürdő az amerikai Virginia Beachen: 12 emberrel végzett egy fegyveres ámokfutó a helyhatóság egyik közműcégében. A mészárlást a cég egy volt alkalmazottja követte el, aki betört az épületbe, és válogatás nélkül elkezdte lőni a bent lévőket. Végül a rendőrökkel vívott tűzharcban halt meg.

Teljes abortusztilalmat vezettek be az amerikai Alabama államban

Teljes abortusztilalmat vezettek be az amerikai Alabama államban. 99 év börtönt kaphat az az orvos, aki művi terhesség-megszakítást hajt végre. A szigorú szabályok alól a nemi erőszak áldozatai sem mentesülhetnek. Elemzők szerint veszélybe kerülhet a nők abortuszhoz való alkotmányos joga.

Rendőrt hívott a porszívójára

Betörőt kerestek, végül csak egy robotporszívót találtak a rendőrök az amerikai Oregon állam egyik kertes házában. Egy nő riasztotta őket azzal, hogy valaki motoszkál a fürdőszobájában. Kutyás rendőrök érkeztek, hogy tetten érjék az illetéktelen behatolót.

Ezért marad el a történelmi űrséta!

Az amerikai űrkutatási hivatal péntekre tervezte az első missziót, amelyben csak nők vettek volna részt. Csakhogy mostanra kiderült: nincs elég megfelelő méretű űrruha. A világűrben a súlytalanság miatt változik az űrhajósok mérete, ez is közrejátszhatott abban, hogy a tervezésbe ilyen banális hiba csúszott.

Újból nekifutnak


2019.02.27. 18:58
Újból nekifutnak

Óriási fejlődés előtt áll Észak-Korea, ha lemond az atomfegyvereiről. Ezt Donald Trump amerikai elnök mondta Vietnámban, ahol megkezdődött a csúcstalálkozója Kim Dzsong Unnal. Az észak-koreai vezető és az amerikai elnök egy éven belül már másodszorra ült egy asztalhoz. A nagy kötélhúzás holnap kezdődik.

2018-ban háromszor is körbeutaztuk a Földet!

132.517 km. A teljesség igénye nélkül a Fókusz csapata tavaly minimum ennyit utazott szerte a nagyvilágban. Vagyis háromszor is körbeutaztuk a Földet!

Kína: Visszaesés vagy válság jön?

Kína rohamtempóban lett a világ második számú gazdasága, ám sokan már a brutális fejlődés végét látják. Az amerikai elnök ráadásul idén kereskedelmi háborút hirdetett Kína ellen, amely növeli a kockázatokat. Mi lehet az USA-Kína kereskedelmi erőfitogtatás vége? Milyen hatásai lennének egy kínai visszaesésnek? Hogyan hatna Európára és Magyarországra? – kérdezzük szakértőktől.

Brutális: kétfejű szarvasra talált egy amerikai vadász

Egy kétfejű szarvast lőtt le egy vadász Amerikában. Az állat valójában nem egy torzszülemény volt, hanem egy furcsa balesetnek volt köszönhető a nem mindennapi látvány.

Cégalapítás Amerikában? Egyszerűbb, mint hinnéd!

Szebeni Tamás neve talán kevésbé lehet ismerős, a hangja viszont annál inkább. Az RTL Klub március 26-án induló A Konyhafőnök című műsorának narrátora New Yorkból tudósít a Fókusznak és a Híradónak is. Viszont Tomi más izgalmas dolgot is csinál, de nem
Magyarországon, hanem New Yorkban.

Elindult Koholák Alexa vlogja!


szerző:
2018.03.17. 11:00
Elindult Koholák Alexa vlogja!

Az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője, aki azóta volt már az X-Faktor online műsorvezetője és szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban, most elindította saját YouTube csatornáját.

Nem örülnek a közeledésnek

Saját kormányzatának tagjait is meglepte az amerikai elnök, amikor - állítólag - minden belső egyeztetés nélkül eldöntötte: találkozik az észak-koreai vezetővel. A csúcstalálkozót Kim Dzsong Un javasolta és üzente meg a napokban Phenjanban járt, majd azonnal Washingtonba utazó dél-koreai delegációval. Bár Szöul a közvetítő szerepében tetszeleg, Dél-Koreában egyáltalán nem örül mindenki a csúcstalálkozónknak. Tudósítónk tüntetéseket látott, a résztvevők szerint Kim Dzsong Un csapdába csalja a világot.

 

Listázták Putyin bizalmasait

Listát tett közzé az amerikai kormány azokról az orosz gazdasági- és politikai vezetőkről, akik Washington szerint kapcsolatba hozhatók az amerikai elnökválasztásokba történt beavatkozással, és a kelet-ukrajnai háborúval.

RTLII Híradó 2018-01-02


szerző:
2018.01.02. 21:30
Bekérették az amerikai ügyvivőt

Bekérették a Külügyminisztériumba az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét, miután kiderült, hogy a Trump-kormányzat csaknem 200 millió forinttal támogatná a független vidéki sajtót Magyarországon - tudta meg az RTL Híradó.

 

Fókusz 2017-09-08


szerző:
2017.09.08. 17:20

Fókusz 2017-07-06


szerző:
2017.07.06. 18:55

Pokrivtsák Móni mesél


szerző:
2017.07.06. 17:30
Pokrivtsák Móni mesél

Családjáról és életéről kérdeztük az RTL korábbi műsorvezetőjét, aki évek óta Amerikában él férjével és annak családjával. Móni arról is beszélt, hogy hogyan tanulta ki saját éttermükben a vendéglátó szakma csínját-bínját.

Még többet mesél Móni a Fókuszban!
 

Story Extra 2017-07-03


szerző:
2017.07.03. 17:25

Fókusz Plusz 2017-04-22


szerző:
2017.04.22. 18:50

Story Extra 2017-04-21


szerző:
2017.04.21. 16:55
Kiből lehet nagykövet vagy konzul?

Komoly verseny alakult ki Amerikában, hogy kit nevezzen majd ki Budapestre Donald Trump. Úgy tűnik most sem szakképzett diplomata jön, hanem olyan, aki több pénzt gyűjtött az új amerikai elnöknek a kampányban. A politikai nagykövetek tehát azok, akik ha elég pénzt gyűjtenek az elnöknek, akkor cserébe kvázi ajándékba kapják a nagyköveti pozíciót.

Az amerikai demokrácia


szerző:
2017.02.07. 19:00
Az amerikai demokrácia

Világszerte tüntetnek ellene, világcégek és világsztárok tiltakoznak és tartják nagyon távol magukat Donald Trump intézkedéseitől. Az új amerikai elnök bevándorlási rendelkezései hihetetlen tiltakozási hullámot váltottak ki. De, nem feltétlenül ezek miatt fordulhat elő, hogy a jogszabályokat felfüggesztik. Az amerikai demokrácia több szempontból is másként működik, mint például a miénk. Ott például egy kerületi, vagy állami bíró is dönthet úgy, felülbírálja az elnöki rendeletet.

Fókusz 2017-02-07


szerző:
2017.02.07. 19:00

Valami Amerika!


szerző:
2017.02.03. 17:25
Valami Amerika!

Polgár Kriszta és kedvese Amerikába készül. A szépségkirálynő teljesen új életet kezd. De miért hagyja el hazáját, és milyen kalandokra számítanak a tengerentúlon?

Az Oscar-díjátadóra már meglesz Natalie Portman babája?

A színészek szakszervezetének díjkiosztóján, a Trump ellen való tüntetés mellett, a gyönyörű ruháké volt a főszerep. A felszólalók beszéde mellett, Natalie Portman megjelenése okozta a legnagyobb feltűnést. Varázslatos ruhája jól mutatta, hogy az Oscar-díjas színésznő terhessége vége felé járhat. Sokak szerint a február 26-ai díjkiosztóra már meg is lesz a baba.

Filmesek Trump ellen


szerző:
2017.01.30. 18:45
Filmesek Trump ellen

Filmes ünnep helyett politikai tüntetés lett a színészek szakszervezetének díjkiosztója. Ashton Kutcher, Emma Stone és Denzel Washington is éles szavakkal kritizálta Donald Trump bevándorlásellenes intézkedéseit. A 160 ezer tagot számláló színészek céhének gáláján egyébként meglepetésre csak egyetlenegy díjat kapott a 14 Oscar-díjra jelölt Kaliforniai Álom.

Bemutatjuk Ryan Goslingot!


szerző:
2017.01.27. 17:25
Bemutatjuk Ryan Goslingot!

Ryan Gosling a csúcson! Sokáig nem tudott kitörni a szépfiú-szerepből, de évek alatt megmutatta, hogy ő Hollywood egyik legsokoldalúbb színésze. Mára dúskál a filmszerepekben és a díjak sem kerülik el. Ryan Gosling számára a 2016 és a Kaliforniai álom jelentette a legújabb lépcsőfokot karrierjében. Tehetséges művész, kölyökképű szex szimbólum és szerető családapa.

Trump tényleg elfalazza Mexikót

Megépítjük a falat! - üzente meg az interneten Donald Trump, hogy betartja egyik legfontosabb választási ígéretét, az Egyesült Államok elfalazását déli szomszédjától, Mexikótól. Ezzel a lépéssel az illegális bevándorlásnak akar gátat szabni. Ezzel párhuzamosan hét muzulmán országból megtiltja a menekültek befogadását - köztük olyanokból is, ahol az amerikai fegyveres beavatkozás is hozzájárult a menekültválsághoz.

Emelővel kellett kiszedni a lovat az árokból

Lovat mentettek délnyugat Floridában, az állat egy mély árokba szorult be kedd reggel. Egy közeli farmról szökött el, és az út szélén békésen legelészett, mikor megcsúszott és szinte teljesen eltűnt a gödörben.

Trump globális össztűz alatt

Filmsztárok és milliók Donald Trump ellen. Világszerte tömegek vonultak az utcára az új amerikai elnököt bírálva, helyeként hevesen támadva. A Nők Menete elnevezésű akciónak, amit eredetileg a női jogok védelmében szervezték, az volt a mottója, hogy Trump veszélyt jelent a demokráciára.

Fókusz 2017-01-20


szerző:
2017.01.20. 19:00

Dinoszaurusz nagyságú aligátor


szerző:
2017.01.17. 18:20
Dinoszaurusz nagyságú aligátor

Gigantikus méretű aligátort filmeztek le turisták egy floridai nemzeti parkban. A több mint négy méteres hüllő a bokrok közül mászott ki egy ösvényre, pár méterre a ledermedt kirándulóktól. Floridában megszokott az aligátorok látványa, de ilyen hatalmas példányt ott is ritkán látni.

Újszülöttként elrabolták

Újszülött korában rabolták el, tizennyolc év után került elő egy lány az Egyesült Államokban. Az akkor még csecsemőt, 1998. júliusában egy ápolónőnek öltözött nő vitte el egy floridai kórházból. Csak most találták meg Dél-Karolinában. A rendőrség közleménye szerint a lány jól van. A rablót letartóztatták.

Zsarolhatják Trumpot az oroszok?

Titokban felvett szexvideók lehetnek az orosz titkosszolgálat birtokában Donald Trumpról a CNN amerikai hírtelevízió szerint. Állításuk szerint erről az amerikai hírszerzés tájékoztatta is a megválasztott elnököt. Trump határozottan tagadja, hogy a hír igaz lenne, Moszkva szerint pedig az egészet csak azért találták ki, hogy rontsák a két ország viszonyát.

Örültek az első hónak


szerző:
2017.01.09. 18:47
Örültek az első hónak

Nem mindenkit zavar a télies hideg. Az amerikai Cincinnati állatkertjének vörös pandái, gepárdjai és pingvinjei kifejezetten jól szórakoztak. Hemperegtek, verekedtek egymással, kergetőztek, vagy éppen totyogtak a friss hóban, amely ezen a télen először borította be a parkot. Az állatkert gondozói annyira mókásnak találták a látványt, hogy zenei aláfestéssel készítettek videót róluk.

Fókusz Plusz 2017-01-07


szerző:
2017.01.07. 18:50
Ráborult a gyerekekre a szekrény

Minden szülő rémálma történt meg egy amerikai ikerpárral – játék közben egyikükre ráborult a komód. A kétéves kisfiúnak testvére segített kimászni a bútor alól. Az egészet rögzítette egy kamera. A gyerek megúszta, nem lett baja. De az Egyesült Államokban minden második héten tragédiát okoznak a nem megfelelően rögzített bútorok. Híradónk utánajárt, melyek a legveszélyesebb tárgyak a lakásban.

Obama ellentmondásos 8 éve

Elnökváltásra készül az Egyesült Államok. Barack Obama voltaképpen már csak ügyvezető elnök, Donald Trumpot még nem iktatták be. Az átmeneti időszak az elemzések ideje: mire jutott Obama elnökségének 8 éve alatt?

Tényleg manipulálták az amerikai elnökválasztást?

Donald Trump nevetségesnek nevezte a vádakat, melyek szerint az orosz kormánynak dolgozó hackerek segíthették a megválasztását. Ha a CIA bizonyítani tudná, hogy mindez igaz, akkor annak milyen következményei lehetnek? A kibertámadásokat általában tagadni szokták, és ha jól csinálják, bizonyítani is nagyon nehéz. De, ha mégis, akkor Donald Trump mégsem lehetne elnök?

Fókusz Plusz 2016-12-10


szerző:
2016.12.10. 18:50
Kocsiban hagyta fiát meghalni

Tényleges életfogytiglani börtönre ítélte egy amerikai bíróság az utóbbi évtized egyik legelvetemültebbnek tartott gyilkosát. A bíró indoklása szerint a 36 éves férfi szándékosan a kocsijába zárva, a tűző napon hagyta 22 hónapos fiát, hogy a gyerek meghaljon. Az ok: tizenéves lányokkal ismerkedett, és meg akart szabadulni a családjától. Felkavaró történet következik.

Király Viktor így ad hálát rajongóinak – VIDEÓ!

A zenész élete merőben óriási fordulatot vett, mióta Amerikában is hódít dalaival. Rengeteg új projekten dolgozik, hiszen imádja a munkáját. A péntek esetéje már biztos foglalt, hiszen a Comet gálán nemcsak jelöltként vesz majd részt, hanem fellépőként is színpadra lép.

Trump volt a téma a díjkiosztón

A zene ünnepére készültek, ám a politika áthúzta a tervet. Az idei amerikai zenei díjkiosztón több művész is inkább Donald Trumpra, illetve a megválasztott elnök politikájára tett megjegyzéseket. Sok sztár úgy tűnik két hét elteltével sem békélt meg azzal, hogy Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Egyre több a gyűlölködő támadás

A rasszista, fasiszta szélsőjobb betette a lábát a Fehér Házba - így írt a megválasztott amerikai elnök egyik párttársa Donald Trump vasárnap kinevezett főtanácsadójáról. A radikális jobboldali Stephen Bannon megbízatásának visszavonását egyre többen követelik az Egyesült Államokban. Trump megválasztása óta mintha egy szellemet kiengedtek volna a palackból, rengeteg fenyegetést kaptak a különböző kisebbségek tagjai.

Fókusz 2016-11-14


szerző:
2016.11.14. 18:55

Fókusz 2016-11-10


szerző:
2016.11.10. 17:25

Amerika választ


szerző:
2016.11.09. 00:55
Amerika választ

Az Egyesült Államok elnökének beiktatása. Ez az az esemény, amin Hillary Clinton és Donald Trump közül már csak egyikük lesz jelen. Hogy melyikük – erről döntenek kedden az ország regisztrált választói. De ahhoz, hogy a jelöltek idáig eljuthassanak, hosszú és fárasztó út vezetett.

Mennyire befolyásolják a sztárok az amerikai elnökválasztásokat?

George Cloneytól Myke Tysonig: fél Hollywood beszállt az amerikai elnökválasztási valóságshowba. Magyarországon egyelőre elképzelhetetlennek tűnik az ahogyan a nagyon híres és egyáltalán nem ismert szavazók kinyilvánítják véleményüket a kampány alatt egyik vagy másik jelölt mellett.

Brutális sorozatgyilkost fogtak

Valóságos horror történet az Egyesült Államokból. Egy konténerben leláncolva találtak meg a rendőrök egy augusztusban eltűnt nőt egy dél-Karolinai birtokon. A konténer mellett pedig megtalálták a nő barátjának holttestét is. A birtok tulajdonosát letartóztatták, majd további hét gyilkosságot vallott be. Feltételezések szerint további rémtettek derülhetnek ki.

 

Búvárruhát kapott a pingvin

Búvárruhát kapott egy pingvin az Egyesült Államokban. A floridai SeaWorld élményparkban élő madár vedleni kezdett, a kihulló tollak helyén pedig még nem bújtak ki az ujjak, emiatt romlott a hőszigetelése. A gondozói ekkor találták ki: búvárruhát csináltatnak neki, hogy ne fázzon.

Melyik gyorsabb: a Trabant vagy a sportautó?

Ön szerint egy Trabant vagy egy luxus sportautó a gyorsabb? A költői kérdésre egy gyorsasági verseny első másodpercében választ kapunk, mégis a célban mindenki a keletnémet autócsodáról beszélt. Egy amerikai Trabant rajongó férfi magyar rendszámú kocsija ugyanis a tengerentúlon igazi látványosságnak számít. Így ha a kétütemű járgány sebessége nem is olyan acélos, az biztos, hogy mindenki megjegyezte magának a különös járművet.

Sajtószabadság: Amerika aggódik

Aggasztó a média szabadságának folyamatos gyengülése Magyarországon - ezt írta közleményében az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője. Marc Toner szerint a Népszabadság bezárása csapás a média sokszínűségére, és megemlítette a 444.hu teljes szerkesztőségének parlamenti kitiltását. A kritika két nappal azután érkezett, hogy az amerikai nagykövet a Klub Rádióban aggasztónak nevezte a Népszabadsággal történteket. A magyar külügyminisztérium visszautasítja a kritikát. Szerintük Magyarországon sokféle véleményt lehet olvasni a sajtóban most is, és ez ezután sem változik majd.

Sok gyerek hal meg véletlen lövöldözésben

Véletlenül fejbe lőtte magát apja fegyverével egy hároméves fiú, Chicagóban. Éppen a tragédia előtt készült el egy vizsgálati anyag, amely szerint minden harmadik nap meghal egy gyerek Amerikában, véletlen lövöldözésben. Az esetek nagy többségében magukat, vagy testvérüket lövik le, szüleik őrizetlenül hagyott fegyverével. Rendszerint a felnőttek felelőtlensége miatt.
 

Lecsapott a hurrikán Amerikára

Milliókat telepítettek ki Amerikában a Matthew hurrikán elől. A vihar Haitin csaknem kilencszáz ember halálát okozta a hét elején. A hurrikán mostanra veszített erejéből, de még mindig veszélyes, amerre elhalad, házakat dönt össze, fákat csavar ki. Több mint egymillióan maradtak áram nélkül.

Két apjuk van a hármas ikreknek

Úgy születtek hármas ikrei egy meleg párnak Amerikában, hogy mindketten természetes apjuk a gyerekeknek. Az egyedülálló eset úgy történhetett meg, hogy mindkét férfi hímivarsejtjével megtermékenyítettek egy-egy petesejtet, amelyeket beültettek egy béranya méhébe. Mindkettő megmaradt, és az egyik ketté is osztódott. Az egypetéjű ikrek így az egyik apától származnak, féltestvérük pedig a másiktól.

Vádat emeltek a New York-i robbantó ellen

Vádat emeltek a New York-i robbantó ellen, akit tűzpárbaj után fogtak el néhány kilométerre otthonától hétfőn. A 28 éves afgán születésű, de gyerekkora óta az Egyesült Államokban élő férfi megsérült, ahogyan két rendőr is. Mindannyian fel fognak épülni. A hatóságok - a korábbi közleményekkel ellentétben - azt állítják: a férfi nem volt tagja terrorista csoportnak. A nyomozók szerint a nemzetközi terrorszervezetek sem irányították, inkább csak inspirálták.

A spermájával termékenyítette meg pácienseit

Bíróság elé állítottak Amerikában egy nyugdíjas nőgyógyászt, mert a vád szerint saját spermájával termékenyítette meg számos páciensét. Eddig nyolc gyerekről tudni, hogy ő az apjuk, de a vallomása alapján akár 50 is lehet. A 77 éves férfi története felidézi a világhírű cseh származású író, Milan Kundera regényét, a Búcsúkeringőt, amelyben egy kisvárosi doktor ugyanezt teszi.

Szabadon engedték a merénylőt

Szabadon engedték egy washingtoni elmegyógyintézetből John Hinckleyt, aki 35 évvel ezelőtt megpróbálta megölni Ronald Reagan akkori amerikai elnököt. Egy bíróság júliusban döntött úgy, hogy a 61 éves férfit szabadulhat, mivel sem magára, sem másokra nem veszélyes többé. Az ítélet értelmében anyjával él majd, az asszony williamsburgi otthonában.

Visszatért a Barátok közt sztárja!

Nemrég arról számoltunk be, hogy rejtélyes üzenetet hagyott Józan László, a Barátok közt Tóbiása, majd kiderült, hogy az Amerikai Egyesült Államokba utazott, most pedig már haza is tért, hogy újult erővel vágjon bele a munkába.

Fókusz 2016-08-22


szerző:
2016.08.22. 18:55
Az LGT mindig összetűzésbe került a hatalommal

Mindig a célegyenesben buktak el – ezt mondta Presser Gábor az LGT-ről, amikor Nyugat-európai sikereikről kérdeztük. Furcsa ez, hiszen a legnagyobb fesztiválokon léphettek fel, többszázezer ember előtt, angol nyelvű lemezük is megjelent, de a nagy áttörés elmaradt. A támogatás, a pénz hiányzott hozzá, amit egy magyar zenekar akkoriban legfeljebb az államtól kaphatott volna. Az LGT sem kapott, pedig Magyarországon egy-egy albumuk többszázezer példányban jelent meg, és az állami hanglemezkiadó sokat keresett rajtuk. Annak viszont nem örültek volna, ha egy zenekar, amely nem simulékony, nyugaton sztárrá válik. Arról, hogy mekkora sikerük volt kint, csak rövid tudósításokban számoltak be. Amerikában készült filmfelvételeket pedig egyáltalán nem láthatott a közönség.

10 év után újra halhatta halott apja szívverését

Tíz éves álma vált valóra egy amerikai menyasszonynak. Újra hallhatta 2006-ban meggyilkolt apjának szívverését. Most először találkozott ugyanis a férfival, akinek beültették apja szívét. Ráadásul egy hatalmas szívességet is kért tőle: élete nagy napján kísérje az oltárhoz.

Lövöldözni kezdtek a tömegben

Egy ember meghalt és legalább négyen megsebesültek a texasi Austinban, amikor szombat éjjel két lövöldözés is kitört a tömegben. A rendőrség szerint a két esetnek nem volt köze egymáshoz, mindkettőnél egy-egy verekedés fajult el véres leszámolássá. A zsúfolt utcákon pánik tört ki, a tömeget lovas rendőröknek kellett feloszlatni.

Orosz hackerekhez fordult Trump

Orosz segítségét kért kampányához Donald Trump. Az amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje orosz hackereket buzdított arra: hozzanak nyilvánosságra ellenfele, a demokrata Hillary Clinton számára kínos e-maileket. Egyre több jel mutat arra, hogy a demokrata párt levelezését oroszok törték fel, és hozták nyilvánosságra. Trump Oroszország felé fordulását sokan újabb bizonyítéknak tekintik arra, hogy a milliárdos elnökjelöltet egyre jobban befolyásolják Putyin elnök emberei.

Csupán a betegét akarta lenyugtatni, rálőttek

Újabb fegyveres rendőri akció Amerikában. Ezúttal egy orvos az áldozat, aki egyik autista betegét próbálta lenyugtatni, miután páciense kirohant az utcára. Többen azt hitték, hogy valaki öngyilkos akar lenni, ezért hívták a rendőröket, akik felszólították a két embert, hogy feküdjenek le és tegyék fel a kezüket. Bár megtették, rájuk lőttek. Az orvos megsebesült.

Újabb rendőrgyilkosságok az Egyesült Államokban

10 nappal azután, hogy a texasi Dallasban egy orvlövész öt rendőrrel végzett, vasárnap a Louisiana-i Baton Rouge-ban hét rendőrt lőttek meg, közülük három meghalt. Kommandósok egy gyanúsítottat lelőttek, további kettőt keresnek. Robbanószerkezetek is lehetnek a helyszínen. A lövöldözésről amatőr felvétel készült.

Lilu bejárta a félvilágot - FOTÓK!

A csinos műsorvezető izgalmas képeket osztott meg közösségi oldalán. De nem is csoda, hiszen legutóbb Amerikában forgatták a Keresem a családom! legújabb évadát, ahol minden sarkon várt rá valami meglepetés.

Szerepcsere: Koós János ideiglenesen mesterséget váltott

Vajon miért kellett biztonsági embernek kiadnia magát egy repülőn, arab diplomaták mellett Koós Jánosnak? És miért sietett haza egy amerikai turnéról annyira, hogy még ezt is bevállalta? A 78 éves művész akkor sem pihen, ha épp nem fellépésre igyekszik, és állítja, ő tudja a fiatalság titkát! János még azt is elárulta nekünk, hogy ki az az ember, aki bármelyik pillanatban képes levenni őt a lábáról!

HAPPY END: Sapkával kapták el a zuhanó kiskacsákat

Egy étterem tetejéről mélybe ugró kiskacsákat mentettek az Egyesült Államokban. Az anyjuk odafent rakott fészket. Amikor a tojásokból kikeltek a kicsik, az anyjuk után indultak, de ezt csak több emeletnyi ugrás után tehették meg. A vendéglő főszakácsa egy baseball sapkával próbálta elkapni őket. Miután földet értek, a kiskacsák elindultak az anyjuk után, és miután leküzdöttek egy útpadkát is, a közeli tóba vetették magukat.

Megint erdőtüzek pusztítanak

Hírességek házát fenyegeti az erdőtűz Kaliforniában. A lángok alig másfél kilométerre tombolnak Brad Pitt és Angelina Jolie egyik házától és a néhai Ronald Reagan egykori amerikai elnök rezidenciájától. A tűzvész megfékezésén többszáz tűzoltó dolgozik.

A mazsorettsport él és virágzik Magyarországon

Pár napja egész Sárvárt elvarázsolták a csinos, sportos, gyönyörű tartású lányok. Pedig amikor forgatni indult kollégánk igencsak kételkedett abban, hogy a mazsorettsport él és virágzik Magyarországon.

Fókusz 2016-06-15


szerző:
2016.06.15. 18:55
Brutális vérengzés Orlandóban

49 emberrel végzett az amerikai Orlandó egyik melegbárjában egy afgán származású férfi. Volt, aki halottnak tettette magát és úgy élte túl az Egyesült Államok történetének eddigi legbrutálisabb vérengzését. Mások a lövöldözés alatt sms-ben a családjuktól búcsúzkodtak, vagy kértek segítséget. A 29 éves merénylő több órán át tartotta rettegésben a 300 vendéget. A halottak mellett ötven két ember megsebesült. Még nem hozták nyilvánosságra az összes áldozat nevét, sok családban még reménykednek, hogy szeretteik túlélték a vérengzést. Megrázó tudósítás következik.

Nő kerülhet a világ élére

Ki az a nő, aki a történelemben először a világ legnagyobb hatalmának elnöke lehet? Mit tud Hillary Clinton, milyen családban nőtt fel, és mi motiválja most az elnöki címért vívott harcban? Mennyit változtathat a világon, ha ő lenne az Egyesült Államok első elnöknője? Kik a világ legbefolyásosabb női, vezető asszonyai, mennyire fontos az ő szerepük mindannyiunk életében?

Lövöldözés az egyetemen

Vérengzés az egyetemen. Egy diák agyonlőtt egy tanárt, majd önmagával is végzett a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen. Hallgatók és oktatók ezrei barikádozták el magukat órákra, miután értesítést kaptak a lövöldözésről. A támadás éppen akkor történt, amikor a híres filmrendező, Spike Lee is beszállt a fegyvertartás szigorításáért indított kampányba.

Szuperhősök a rákos kisfiúnál

Kedvenc színészei szereztek felejthetetlen élményt egy rákkal küzdő tinédzsernek az Egyesült Államokban. A Marvel-rajongó fiú a közösségi oldalakon álmodozott arról, hogy megismerhesse a Bosszú Angyalai című film Szuperhőscsapatát. Óriási volt a meglepetése, amikor hétfőn Chris Evans, Robert Downey Jr. és Gwyneth Paltrow látogatott el hozzá.

Szorult helyzetben a lámacsikó


szerző:
2016.05.24. 17:50
Szorult helyzetben a lámacsikó

Lámacsikó szorult bele egy gödörbe az Amerika Egyesült Államokban egy forgalmas út mellett. Azt nem tudni, hogyan kerülhetett a lyukba, de az jól látszik, hogy segítség nélkül nem tudott onnan kiszabadulni. Egy férfi az ásójával szabadította ki a beszorult állatot, akit a mamája már nagyon várt. A kis lámának a bezártságtól látszólag elmacskásodott a lába, de úgy megörültek egymásnak az anyukájával, hogy önfeledten szaladtak együtt a réten.

Kacsacsalád az iskolában


szerző:
2016.05.17. 13:30
Kacsacsalád az iskolában

Általános iskola udvarán rakott fészket egy kacsamama, vasárnap ki is keltek a fiókái az amerikai Charles városkában. A kacsacsalád – a 12 kiskacsa és anyjuk - a általános iskolások között sétálgat nap mint nap azért, hogy eljussanak a közeli patakhoz.

Megmentette a kislányt a hős németjuhász

Kutya mentette meg egy kislány életét az Egyesült Államokban. A hét éves gyerek a németjuhásszal játszott a kertben, amikor felbukkant egy csörgőkígyó. Az eb azonnal közéjük ugrott.

Felfedezték Amerikában az Éjjel-Nappal Budapest Dávidját

A jóképű gitáros mostantól zenész karrierjét a tengerentúlon folytathatja. De mi lesz a sorozattal, ha ő Amerikába költözik, hogy beteljesítse álmát? Dávid már azelőtt turnézott szerte a világban - nem is akármilyen bandával -, hogy az Éjjel-Nappal Budapestben szerepet kapott. Most valószínűleg kollégái mellett sok néző is fájó szívvel kíván neki sok szerencsét.

Fókusz 2016-05-12


szerző:
2016.05.12. 17:25

Fókusz 2016-05-04


szerző:
2016.05.04. 17:25
30 centi hó esett az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok középső részére hóviharok csaptak le. A coloradói Denver térségében a hétvégén bő 30 centi csapadék hullott. Átmenetileg le kellett zárni a repülőteret is, ahogy számos út forgalma is megbénult. Sokfelé áramszüneteket okoztak a leszakadó távvezetékek. Utah államban szintén ítéleidő tombolt. Néhány délebbre fekvő államban pedig heves esőzések alakultak ki a viharzóna miatt.

Csak blöffölt, de most bíróság előtt áll

Megkezdődött az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatos büntetőper. Az ügyészség egy cégvezetőt vádol azzal, hogy kétmilliárd forint ellenében azt ígérte egy amerikai cégnek: Századvéges kapcsolatain keresztül elintézi, hogy csökkenjen az étolaj áfája. A férfi tagadta, hogy ilyet mondott volna. Azt az ügyészség is elismerte: hogy csak blöffölt, és nem ismerte a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő kutatóintézet vezetőjét.

Gyermekprostitúció: áldozatok, nem bűnözők

Járványként terjed a gyerekprostitúció Los Angelesben. Ez állítja a súlyos társadalmi problémával foglalkozó rendőri egység vezetője, aki áldozatoknak, nem bűnözőknek tekinti a fiatalokat. Bár a lányok közül sokan kerülnek menhelyekre, ahol segíteni próbálnak rajtuk, sokan visszaesnek, mivel félnek futtatóiktól és a pénz is csábítja őket.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való